Blogg v 4

Hej Bloggen!

Jippi, den här veckan har så gott som alla barnen varit friska och kommit till förskolan!

I början av veckan var mark och träd sådär härligt täckta av snö och frost, men så i onsdags kom Gumman Tö på besök och slaskade till allt…tur vi hann åka stjärtlapp förra veckan i Sabbatsbergsparken! Glädjen var stor när två av barnen för första gången hittade tyngdpunkten i kroppen och därmed kunde bemästra stjärtlappsåkandet i full fart. Några bemästrade åkandet genom att åka baklänges på mage, alla sätt är bra utom de dåliga.

Trafikprojekt har fortsatt i att prata om vilka andra transportmedel det finns än fordon som kör på vägarna och genast nämnde barnen flygplan, helikopter och luftballong. Det blev ett härligt färgglatt skapande och resultatet pryder vägg i Pandarummet och i Galaxen.

Det har blivit mycket skapande denna vecka men vi har hunnit klämma in annat också, bl a gjorde vi ett kemiexperiment som blev uppskattat. Vi gjorde egen målarfärg med vatten, salt, mjöl och bakpulver….använde pensel och papper och sen in i….vad hände?!?

I onsdags skulle vi egentligen ha åkt till skogen, men på grund av vädret så fick, som alltid säkerheten styra. Vi får ju inte sitta ned på sätena i bussen om vi är blöta och geggiga och i onsdags var det ju fantastiskt blött! Att stå i bussen är absolut inget våra barn får göra. Vi gick istället till Enkeparken och trot eller ej, men där hade inte snön smält eller blivit så slaskig som den på vår gård. Gissa om vi passade på att göra en snögubbe tillsammans som fick ögon, mun, näsa, armar och två knappar. Här blev det matematik, språk och naturvetenskapliga diskussioner.

Till barnens förvåning åt snögubben smörgås och drack choklad. En egen sång fick gubben också.
Igår torsdag var vi tillbaka till samma park för att se om snögubben stod kvar…Isbjörnarna konstaterade snabbt att den hade smält och nu bara var en vattenpöl, vilken vi lekte i.

Veckan avslutade vi med att ha ett ”Gosedjurs Disco” på Storbjörnarnas initiativ, hur det kom sig får ni mer utförligt beskrivet i nästa blogg.

Vi önskar Er alla en härlig helg!

Bettan Tina Anna Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *