Bloggen v.50
Hej Bloggen,

Den här veckan har vi julstökat, pysslat och myst i massor. 

Vi har ju som många av er redan vet en Qr-kalender även i år. I varje lucka sitter en Qr- kod som scannas av ett barn. Det har blivit många olika uppdrag utförda denna vecka. Vi har bland annat gjort egna lavalampor av olja, vatten och brustablett. Vi har tillverkat egna bivaxljus. I tisdags gjorde vi massagesagan om ”Tomtens verkstad” tillsammans.

Varje tisdag den här terminen har de äldsta barnen haft femårsgrupp tillsammans med barn från förskolan Röhran. Där jobbar vi med skolförberedande aktiviteter. Under de senaste veckorna har vi arbetat med alfabetet och bokstäver. Varför är det bra att kunna bokstäver? Vad heter bokstaven och hur låter den? Den här veckan fick barnen baka bokstavspepparkakor. Det skrevs bland annat god jul och tomte av degen.

I onsdags när vi var i skogen pratade vi om längd. Vad är en linjal? Hur använder man en linjal? Vi jobbade i par, tillsammans skulle vi hitta pinnar som var längre än 10 cm, men kortare än 20 cm. Det var lite klurigt, vi fick mäta många pinnar innan vi tillslut blev nöjda. Hur många cm är en meter? Vi mäter längre pinnar, träd och stockar. Vi använder måttband och testar att uppskatta längd på olika föremål.

När vi kom hem från skogen använde vi våra pinnar och linjaler i vårt julpyssel. Vi behövde mäta en remsa sadelgjord som skulle vara 40 cm lång. Vilken tur att vi har några linjaler som är längre än 30 cm. 😉 Pinnen limmades sedan fast i den ena änden. Sedan klipptes det, knöts det och limmades det fast fina dekorationer på remsan. Hur många får det plats på sadelgjorden? Kan jag få plats med två kanelstänger?

Idag fredag har vi åkt skridskor i Vasaparken. Den här gången tränade vi på att åka baklänges. Vi samarbetar, drar och puttar bakåt med hjälp av rockringar. Vi har även lekt en av barnens favoritlekar ”Alla ekorrar byter bo”. Alla barn är ekorrar och indelade i fyra lag. Nu gäller det att knycka nötter från varandra och åka och lägga dessa i sitt bo. Men det gäller att vara snabb för annars knycker någon annan ekorre de nötter du nyss lyckats samla in när du är på jakt efter nya. Dagen avslutades med en liten uppvisning av en ”skridskoprinsessa”.

Det var allt för denna gång!

Trevlig tredje advent

Lotta & Tina

3 reaktioner till “Bloggen v.50”

  1. Och så var det ju ett fantastiskt fint luciaframträdande i går! Så härligt att ni hade vävt in alla sånger i en rolig berättelse. Ni är verkligen kreativa och har hög ambitionsnivå. Barnen uppskattar det och vi föräldrar med. Tack för allt ni gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *