Blogg v 14

Hej Bloggen!

Vad händer…6 april och det snöar igen, dock lite lätt, men nu är vi ju hur sugna som helst på att ta fram cyklarna som vi gjorde igår, ta fram solbrillorna och kunna slippa några vinterplagg.

I vårt projekt har nu äntligen våra Pandabjörnar fått fönster på sina hus. Att rita fönster var inte så svårt. Alla ville rita med den gröna pennan, ja, där såg de själva till att lära sig konsten att vänta på sin tur. Klippa fick helst någon annan göra, men limmet höll var och en hårt i. Sista steget var hur de skulle få fast fönstren… Hur ska jag få fast mitt fönster, det fastnar bara på fingrarna…tålamod och prova det ena eller det andra, till sist gick det!

Vi spikade även upp dörrarna där alla familjemedlemmar finns representerade i, brevid respektive hus. Dörrarna har genererat otroligt mycket mer än vi från början trodde.

Isbjörnarna har börjat göra egna QR-koder till sina hus. Gå fram till husen och scanna.

Parallellt med hus och hemutvecklingen har vi pratat om kroppsdelar och vi började med att göra självporträtt, vilket nu har fortsatt i att vi pratar om kroppsdelar. På en av samlingarna ritade Pandabjörnarna och Isbjörnarna gemensamt en person med de olika delar vår kropp består av. 

Isbjörnarna har sedan fått fortsätta rita familjemedlemmar med alla kroppsdelar. 

I skogen har vi knutit ihop det vi pratat om under den senaste tiden genom att ha tipspromenad. Uppskattat eftersom de svarade rätt på alla frågorna!

Nästa gång ska vi bygga hus och förhoppningsvis kan vi leta rätt på något litet småkryp och se var de har övervintrat. Våra eminenta vänner Allemansråttan, Elton och Ekis ska få presentera fyra av sina kompisar som vi inte träffat. Får se vad dom heter och vad de är för några…

Veckorna avslutas alltid med rörelse och vi åker alltid flyget till någon del av världen där det finns vilda djur. Två veckor i rad har vi åkt till ett fantastiskt land i Sydamerika, nämligen Costa Rica. Dess rika fauna är heeeeelt magisk! Ja, den är verkligen magisk, för det finns lejon där…

Idag träffade vi papegojorna som till vår förtjusning fällde ännu fler färggranna fjädrar än sist. Vi hade fullt sjå med att fånga dom och hålla dom i luften (ballonger)

Ps, några av barnen behöver nya kabinväskor till nästa vecka, hjulet gick sönder på en väska och en annan gick handtaget sönder på 🙂

Nu tar vi helg, även ni, så ha en fantastisk helg!

Bettan Anna Madde

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Blogg v 14”

  1. Vad roligt ni verkar ha haft! Axel längtar tillbaka. Han ville absolut gå till förskolan både igår och idag men vi lyckades få honom på andra tankar eftersom farmor och farfar var här för att leka med sina barnbarn.
    Ses snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *