Blogg V.15

Hej Bloggen!

Äntligen kom våren, som vi längtat efter lite värme.☀
Den här veckan har vi som alltid hunnit med massor av roliga saker. Vi har bland annat målat med pipetter. Barnen tränar sin finmotorik genom att få upp färgen i pipetten och sedan måla med den på pappret. Vad händer när färgen blandas? ”Titta det blir bubblor” ”Ta mycket färg, då rinner det fortare”

I onsdags åkte vi till skogen vid Ruddammen. Vi åkte dit för att leta efter kottar och pinnar som vi sedan ska använda till vårt skapande. Vi hittade många kottar i olika storlekar. En av våra kompisar hade med sig en skatt till skogen som gömdes på ett bra ställe. Alla andra kompisar fick genomföra olika uppdrag i skogen för att sedan tillsammans hitta den gömda skatten. Det balanserades på stockar, kröp under grenar och sjöngs djursånger. Skatten var nybakade chokladmuffins. Mums!
Vi såg även lite olika djur när vi var i skogen. Vi såg en fluga, nyckelpiga, en spindel, två örnar och en kakadua.

 

Under två veckor har vi tillsammans gjort ett bee-bot spel med barnen. De har ritat djur och sedan har barnen skapat en Qr- kod med en fråga om djuret. Om du svarar rätt på frågan får du ett guldmynt, svarar du fel får du ingenting och det blir nästas tur. Först till skattkistan med två guldmynt vinner spelet.

Igår var Morris på besök och pratade om wild animals och vi lyssnade på Arnie Alligator – Arne Alligators engelska kusin. Vi tränar på vad olika djur heter på engelska. Det är roligt att se barnens utveckling. Tänk vad snabbt de lär sig nya ord.

Som säkert många av er hört hemma så har vi gjort experiment med bubbelormar. Vi använde oss av petflaskor och strumpa eller handduk. Vi doppade flaskan i yes och blåste, hjälp vilka långa bubbelormar det blev. Mycket skum överallt men väldigt roligt. Testa gärna hemma.

Det var allt för denna gång.
See you later, alligator!

Tina & Lotta

En kommentar till “Blogg V.15”

  1. Bubbelorm var populärt men vi tog med den till duschen istället – mycket mindre kladd att städa upp. 😉 Pipetterna var också ett kul grepp som det har pratats mycket om. Tack för allt ni gör!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *