Blogg v 18

Sköna maj välkommen till vår bygd igen… hoppas ni alla hade en bra, fin, mysig och ja, trevlig Valborg!

Den här veckan blev ju väldigt kort och dagvild har man varit. Till och med barnen tyckte det var konstigt att åka till skogen i onsdags, första dagen efter ledigheten, är det inte måndag då?

Apropå skogen, förra veckan gick vi på jakt efter våren. Vi pratade och letade efter olika vårtecken så som insekter, blommor och alla de små löv som börjat slå ut. Hittade ganska många sådana.

Letade vårtecken gjorde vi även denna vecka, men det kom av sig lite då vi upptäckte att Nils Karlsson Pyssling som veckan innan hade  flytta ut till skogen inte var kvar vid vår tall!!! Och inte kom han fram under hela tiden vi var där. Vad hade hänt honom?.

Isbjörnarna startade en räddningsaktion och vi alla letade i skogen och ropade på honom utan resultat. Det spekulerades mycket kring detta, hade han gått vilse, blivit hittad av ett annat barn och fått följa med hen hem eller har räven tagit honom? Vi hade en enig liga som trodde att det nog var räven som var den skyldige. Barnen sa att han hade kommit på natten och slickat sig om munnen för han var så hungrig, tagit med Nils till sitt gryt , men så upptäckte han att Nils inte hade något kött på sig, han var ju gjord av trä. Nils dog och räven begravde honom långt ner i marken. Inte kom det någon annan än räven till begravningen heller. Sorgligt…snipp snapp snut, så var sagan slut.

Förra veckan nosade vi på det fysikaliska fenomenet magnetism, vad är det och vilka material är magnetiska här på förskolan? Det var spännande och kul att gå runt med en magnetstav och upptäcka på egen hand, likaså var det kul att hälla ut spik och se hur fort det gick att plocka ihop de igen med hjälp av magneten. Vi pedagoger upptäckte att det var mycket mer saker på förskolan som hade magnetism i sig än vad vi trodde… 

Just nu skapar vi rätt mycket inom projektet och till den kommande vernissagen som är den 16 maj, men vi har skapat annat också, t ex vår fina egengjorda kulbana som är ett härligt samarbetsspel som barnen anammat på kort tid. Hur många behöver man vara och hur många kan man vara runt den stora kartongen för att få kulan att rulla igenom de numrerade toalettrullarna?

Precis som förra veckan hade vi rörelse/ Djungelgympa utomhus och denna gång på gården. Idag körde vi hård uppvärmning till Röris skivan och sen blev det en kort hinderbana följt av en 5-kampsgren, kasta ärtpåse.

Mitt i gympan hittade ett av barnen en daggmask som låg på asfalten, så då fick vi göra en lååååång paus för att titta på, prata om maskens segment, dess boende, föda och få hålla i den för att till sist transportera den till rabatten. En och annan myra upptäcktes också, men fick inte alls lika stor uppmärksamhet.

Att många av våra Pandabjörnar och Isbjörnar är naturintresserade och djurintresserade tycker vi är fantastiskt härligt, så ut i naturen i helgen och påta i marken och se vad ni kan finna för insekter!

Ha en fin solig helg och kalasig helg, mota bort alla ev bacillusker som vill få fäste och gör er av med de ni ev har 🙂 så ses vi på måndag igen!

Anna Bettan Madde

 

En kommentar till “Blogg v 18”

  1. Det är otroligt vad ni hinner med på bara tre dagar! 🙂 Härligt att se och fint beskrivet, allt. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *