Blogg v 2

Välkomna tillbaka alla barn och föräldrar!


Vi hoppas att ni har haft det riktigt härligt under ledigheten. Det var så mysigt att träffa alla barnen igen och mötas av många kramar. Vi har verkligen det bästa jobbet man kan tänka sig! Nu ser vi fram emot en vårtermin med många roliga och givande upptåg ihop.

I onsdags åkte vi iväg till skogen igen. Bussen heter numera nummer 6, vilket barnen la på minnet. Solen sken från en klarblå himmel och träden var fulla med gnistrande frost. Barnen upptäckte att det inte längre var vattenpölar på marken utan is! Alla våra Björnar ville låtsasåka skridskor.

Vi hittade också spår efter både hundar och rådjur. Inne i skogen så hittade vi en stor sten ( ” ett berg är det faktiskt ” upplyste barnen oss om ) där det var jätteroligt att klättra upp för och åka ner. De som inte riktigt kan, får hjälp av den som lärt sig.

Vi hade tagit med oss bröd som vi gav till fåglarna. Länge stod vi och tittade på koltrastar, blåmesar och talgoxar.
Sen åkte vi hem och där gjorde vi en jättefin målning som föreställde skogen med all is och frost. Den sitter uppe på väggen nu.

I torsdags var isbjörnarna på biblioteket för att lämna tillbaka böcker och låna nya. Under vårterminen så kommer vi att besöka biblioteket mer regelbundet, eftersom vi ser att barnen uppskattar att vi läser för dem, och det är ju roligt att se!

Panda och Isbjörnarna gjorde en spännande teknikövning, för att ta reda på vilka leksaksfordon som sjunker och vilka som flyter. Först valde vi varsitt fordon och gjorde en kvalificerad gissning om hur det skulle gå och sedan testade vi i baljan och utvärderade det. Ett barn var säker på att gröna bilar sjunker och de flesta barn var överens om att de tunga fordonen flyter…                Fråga era barn om hur det gick.  🚑  🚒  🚓

På gympan fortsatte vi vårt djungeltema med ljud av apor, lejon och fåglar. Vi tar oss smidigt fram över stock och sten och aktar oss för farliga ormar och läskiga fladdermöss. Tänk att ett vanligt rum så enkelt kan förvandlas till en djungel med hjälp av lite rekvisita och en smula fantasi!

Nu väntar vi bara på att snön ska komma så att vi kan kasta oss utför backarna.

 

Trevlig helg önskar

Madde, Gun & Tina

Bettan skickar soliga kramar 🏖

2 reaktioner till “Blogg v 2”

  1. Tack för så fint beskrivet allt vad ni gör! Åkte ni till en ny plats i skogen eftersom ni hittade ett nytt berg?
    🙂
    Desirée

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *