Blogg v. 23

Hej Bloggen,

Hjälp vad veckorna springer iväg nu. Det är redan juni, vart tog maj vägen egentligen? Under de senaste två ”korta” veckorna har vi pysslat inför vår årliga sommarfest som går av stapeln den 13 juni i år. Det har tillverkats kransar och flaggor. Våra kransar gör vi av färgad kartong och silkespapper. 

Förra veckan när Morris kom på besök fick vi lära oss ord som butterfly, flower, summertime. Vi skapade blommor och fjärilar av olika färger. Vi repeterar vad de olika färgerna heter på engelska. Tänk vad mycket vi har lärt oss av Morris. Blommorna och fjärilarna kommer såklart få vara med på sommarfesten dom också😊

När vi var i skogen förra veckan lekte vi olika traditionella lekar. Vi lekte bland annat Pomperipossa. En av barnens favoriter. Det blir så mycket mer spännande när vi leker den i skogen. Det är lättare att gömma sig bland berg och grönska vilket gör det svårare för kompisarna att veta vem Pomperipossa gömt under sin mossa.

Vi har hunnit med att ha lite gympa utomhus också. Vi har fantastiska Vasaparken så nära oss vilket gör det väldigt roligt och lätt att använda både gräsplanen och längdhoppsgropen. När vi gympade den här gången provade vi på att springa 60 meter, kast med liten ärtpåse och hoppa längd. Men innan vi körde igång värmde vi upp kroppen ordentligt. Det var lite klurigt att hoppa längdhopp i början. Men vi lärde oss snabbt. När vi sprang 60 meter mot varandra var det äldre skolbarn där som hejade på oss så vi sprang ännu fortare. 

Den här veckan uppmärksammar vi två olika helgdagar. Vi firar såklart Sveriges nationaldag idag med sång och flaggor. Vi uppmärksammar även Eid il fitir. Nu när ramadan är slut blir det stor fest. Vi målar bilder och gör vimplar. 

Vi har hunnit med att besöka två av våra favoritparklekar den här veckan. I tisdags åkte vi till Uggleparken i Kristineberg. Det är en park som vi verkligen klättrar och utmanar oss själva i. Nu när vi har lite lättare kläder på oss blir det enklare att ta sig upp i ugglorna och att klättra på blommorna.

Idag var vi alla björnar tillsammans i Enkeparken. Vi lekte gungade och klättrade. Vi passade även på att sjunga för Sverige som fyller år i morgon. Tillbaka på förskolan sen blev det mer firande av vår nationaldag med nationalsången som vi både lyssnade på och sjöng till.

Idag firar vi ju även Eid il fitir. Vi blev bjudna på hembakta scones dadelkakor och egengjord Philadelphiaost. Mumsigt!

En kommentar till “Blogg v. 23”

  1. Världens bästa förskola och pedagoger som har en fantastisk förmåga att utmana, inspirera och vidga barnens vyer. Vi älskar er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *