Blogg v 3

Hej Bloggen.

Denna vecka har vinterkräksjukan tyvärr även härjat här på Björnen. Men nu ser vi äntligen ljuset i tunneln och barnen är påväg tillbaka och vi kan återgå till våra rutiner igen.

Förra veckan när vi var i skogen stod vi och tittade på de vackra träden som var täckta i frost. Vi pratade om snökristaller och att ingen snöflinga eller snökristall är den andra lik. Vi kom också in på spåret att det bara finns en av oss. Det finns ingen annan i hela världen som är exakt som jag. Jag är unik.

När vi kom tillbaka till förskolan så ville vi återskapa detta.
Vi använde oss av pastellkritor, vattenfärg, lim och salt. Dessa konstverk hänger för beskådning på väggen i Solen.


Vad händer när jag målar med vattenfärg på det jag målat med pastell?

Så kom äntligen snön, som vi längtat!! Vi passade på att åka pulka i full fart ned för backen i Vasaparken två dagar. Hoppas den ligger kvar även nästa vecka.


I den fria leken har det lekts skola, där magistern har lärt sina elever om kroppen och dess organ samt lite matematik.

Den här veckan har vi introducerat ett nytt programmeringsspel Robogem. Där man ska programmera sin robot att samla på sig diamanter. Det gäller att räkna ut hur man ska lyckas ta sig fram till diamanten utan att fastna i en fälla.

Spelet har reda blivit en ny favorit bland barnen.

Och vi ser många små potentiella programmerare 😉

Som ni säkert kommer ihåg så jobbar vi kontinuerligt med ”Stopp min kropp”. Barnen lär sig att min kropp är min och den bestämmer bara jag över. Om det är något jag inte vill så säger jag stopp. I veckan lärde vi oss en ny sång med just namnet ”Stopp min kropp”. Den går just nu på repeat hos oss.

Klicka på länken nedan så kan ni sjunga hemma med era barn.

https://www.youtube.com/watch?v=Ha7p7n9otcc

Nästa vecka har barnen önskat gosedjursdisco. Alla barn får ta med sig sitt favorit djur så shakar vi loss.

Trevlig helg!
Cissi & Lotta

En kommentar till “Blogg v 3”

  1. Även här hemma går Stopp min kropp på repeat. Väldigt bra sätt att komma in på frågan om kroppslig integritet. Roligt att ni hann med ordentligt med pulka innan det slaskade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *