Blogg v. 35

Hej bloggen.

Nu är terminen igång och fokus på de närmsta två veckorna ligger på värdegrund och kompis.

Vi har under den här veckan börjat med att titta på likheter och olikheter hos varandra. Vi började med att prata om hur vi ser ut och utgick ifrån toppen av vår kropp. Vad har jag för färg på håret? Har jag långt eller kort hår? Jag har ögon, jag har mun. Nästa steg blev att skapa självporträtt med färgpennor. Nu blev vi mer detaljerade. Hur många ögon har jag? Vart sitter mina ögon i förhållande till näsan och öronen? Vilken färg har jag på ögonen? Vi tittade i spegel och beskrev vårt ansikte. ”- min näsa är hård här, ”petsi”, inte här, mjuk”

Vi har också spelat spel, där vi parar ihop lika och olika bilder med varandra. För de äldre barnen så blev den stora utmaningen att para ihop ”ordkompisar” i form av Rim Memo. Vad kan vi mer för ord som rimmar?

På rörelsen denna vecka har vi också anammat kompis temat då vi fått rörelseuppdrag av Bamse och hans vänner. Vi turades om att dra varsitt kort där en av Bamses vänner gav oss en uppgift ”gå på hälarna” eller ”hoppa som en kanin”. Vi avslutade rörelsen med en kär favorit. Vi sjunger Imse Vimse Spindel och gör samtidigt rörelserna på kompisens rygg.

Trevlig helg önskar

Bettan, Cissi & Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *