Blogg v.39

Hej bloggen!

Nu var det Isbjörnarnas tur att blogga igen och oj va mycket vi hunnit med under dessa två veckor. Som ni kanske har märkt så är vi i fullgång med vårt projekt kring den pedagogisk leken, som nu handlar om vår buss. Vi blippar våra busskort och reser över hela stan, mot godisland och badberg.

Men vad hette egentligen den där hammaren som sitter lite överallt på bussen? Vi gick och frågade busschauffören och fick till svar att han kallar dem för Glashammare, så de gör vi med. Vi har även nu tillverkat ”Glashammare”.

I onsdags förra veckan så var ena halvan av oss i skogen medan den andra halvan tog skogen till förskolan. Vi hade varsina uppdrag som vi skulle genomföra. Skogsgruppen blev färgletare i skogen. Vi hade med oss färgade papper ut, vilka vi la upp på berget. Sen gick vi på färgletarjakt. Hittar vi något rött, grönt o s v. Syftet med denna aktivitet var att visa på hur många olika färger och nyanser det finns i naturen. Det blev ett väldigt letande!
Vi som var kvar tog skogen till förskolan med hjälp av vår projektor. Vad såg vi i skogen? Vilka färger kunde vi se? Vad har vi på förskolan som är färgat i de färger vi hittat i skogen? Har vi något från skogen på förskolan? Vi hittade massor. Tillsammans nu i veckan möttes vi i skogen och delade med oss av våra uppdrag samt gick på ett nytt färguppdrag.

Våra allra yngsta björnarna har blivit introducerade färg och penslar och skapat en grund och skapat alster där vi får in både färg, former och antal.

På rörelsen har vi tagit bussen ut till den Thailändska regnskogen, där vi klättrat bland lianer och tagit oss över fallna träd och stenar och en flod.

Trevlig helg!
Cissi, Bettan & Madde

En kommentar till “Blogg v.39”

  1. Bussprojektet är mycket uppskattat! Det pratas mycket hemma om bussturer till godislandet och badstället. Även glashammaren har kommit upp flera gånger. Roligt att ni går hela vägen med alla detaljer som bälten och glashammare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *