Blogg v 41

Ny vecka, ny blogg! Vilket gäng vi har blivit! Totalt är vi 14 Isbjörnar och därmed också 14 olika individer som bildar en grupp på S-E Björnen. Det är så häftigt att se hur de alla interagerar med varandra. Ibland mer och ibland mindre, men att dom gör det och hur de gör det är fantastiskt att ta del av och att vara en del i det.

Projekten: Förra veckan var det en nygammal kompis som knackade på hos oss Isbjörnar, nämligen Stubben. Stubben tillhör Sopsamlarmonstrena som vi lärde känna förra året. Hen älskar natur, miljö och hållbar utveckling. Under hela sommaren har Stubben promenerat runt i skogen och vi har därför inte träffat hen på ett tag. Men så för två veckor sen dök Stubben upp på förskolan och frågade om hen kunde få bo hos oss ett tag. Det fick Stubben självklart göra. Så nu bor hen tillsammans med Ugglan vid vårat stora träd i Galaxen.

Stubben kan inte prata så för att kommunicera får vi brevväxla med varandra. Barnen har tillsammans skapat en brevlåda till Stubben där både vi och Stubben skickar brev till varandra.

Stubbens favorit sysselsättning är att gå långa promenader i skogen och samla på löv, blommor och pinnar. Det hen samlat förvandlas sedan till jord med hjälp av maskar.

Vi ville såklart att stubben skulle känna sig hemma på Björnen så vi gick till parken och samlade ihop lite löv och pinnar till Stubben.

Sen såg vi till att löven hamnade i rabatten på förskolan så att maskarna där skulle få något att äta och också göra ny jord av. Vi tror inte Stadsmaskar på innergårdar har inte lika gott om mat som maskarna i skogen förstår ni.

Här bär vi ut löven till rabatten

Efter några dagar hade maskarna förvandlat våra löv till jord som vi sedan kunde plantera i. Vilket samarbete! Stubben hade skrivit ett brev till oss och förklarade att han skulle bli så glad om vi planterade nya växter. Tur att vi hade äppelkärnor och att Stubben hade fått solrosfrön av sin vän Blå, fågeln som alltid är med honom.  

För några veckor sedan hittade vi massor av ekollon och dem visade vi för Ugglan. Tillsammans med Ugglan letade vi information och utforskade hur ett ekollon växer upp till ett stort träd. Vi la några ekollon i blöt som det nu finns små rötter på. Tillsammans valde vi ut ett extra fint ekollon som nu står i en flaska i fönstret. Här kan vi studera det och förhoppningsvis får vi en egen liten ek. Gissa vem som kommer bli superglad om vi lyckas driva upp en ek….rätt, Stubben!

De yngre Isbjörnarna har fortsatt med sitt projekt kring bondgårdsdjur. Sakta men säkert bygger vi upp vår bondgårdsvägg. Vi har sett till att få dit träd, påbörjat ”handdjur” och gjort en liten damm. Apropå dammen….det blev både en på bondgårdsväggen och en flyttbar damm. Såklart att vi måste ha en sån, flyttbar damm. Ankorna kan ju bli sugna att simma uppe på bordet och inte bara vid väggen…

Under ett undervisningstillfälle såg vi till att para ihop bondgårdsdjurens barn med dess förälder. Tillsammans lyckades vi! Det man gör med kroppen fastnar lättare i knoppen sägs det, så vi övade på djurens läten samtidigt som vi intog olika yoga positioner. Under yogan gör vi katten & kon, hunden & hästen, vilka går väldigt bra utföra på egen hand, däremot behövde vi ta hjälp av varandra när vi skulle balansera som en tupp på ett ben, kuckeliku!

Yoga- vi gör olika djur.

Nu önskar vi er alla en fin helg och så ses vi på måndag!

Bettan Cissi Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *