Blogg v 48


Bloggen…

…”-ute är mörkt och kallt, i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen…” Ja förra veckan flyttade julens sånger så smått in hos oss och denna vecka har dom verkligen boat in sig i våra väggar. Väldigt härlig och mysig stämning blir det!

Naturkunskap och teknik är två mycket goda vänner hos oss och dom två såg till att vi fick utforska vatten i fast form med olika redskap. I iskuben fanns något som var fasteruset och som gick i projektets tecken. Vi använde oss bl a av knivar, ficklampor…och…ja, hur kunde saltet som stod på borden vara till hjälp?

Vi har undersökt olika färger och former på ljusbordet. Vilken färg får bitarna om man lägger en blå på en gul eller en gul på en röd? Fråga barnen! När barnen gjorde sina kulmålningar såg de tydligt hur färgerna blandades med varandra och även i denna aktivitet.

Apropå ljus, så har Pandabjörnarna också utforskat med ficklampor. Hur lyser de i ett mörkt rum och hur lyser det i ett upptänt rum? Nästa steg blir att lysa på reflexerna på sina egna kläder och på våra västar. Mer om det i nästa bloggande.

Att spela brädspel har vi under terminens gång gjort rätt flitigt. Det vi nu har provade på vid några tillfällen är att spela bl a fordonsmemory på ipaden …inte själv utan med en kompis. Hm, vänta på sin tur på en iPad visade sig inte vara lika lätt som att sitta och vänta på sin tur vid bordet, men det var roligt och vi spelade många gånger!

I början av veckan hade någonting konstigt hänt inne i Pandarummet. En bokhylla låg ner på golvet…Vad som sedan hände och barnens kommentarer  kan ni se och läsa om på dokumentationen i Pandarummet.

Vi har avslutat veckan med att öppna lucka 1 i våra adventskalendrar. Ja, vi har två stycken. En pixikalender med Pippi och Emilböcker i och en QR-kodkalender där vi träffar Pi och Powerbollarna som låter oss lyssna på sagor, testa ngt experiment, pyssla något och sjunga och dansa.

Hela Björnengänget önskar Er alla stora och små björnar en riktigt härlig helg med 1:a advent !!!

…när första ljuset brinner…

Tina Bettan Madde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar till “Blogg v 48”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *