blogg v 49

 

Hej bloggen.
Nu är vi inne i december månad och det känns som dagarna flyger förbi.
Tänk att snart är det jul.
Vi har börjat med vårt julpyssel och den mysiga julmusiken spelas i våra högtalare samtidigt som vi övar för fullt inför lucia nästa vecka.
Det bakas lussekatter, pepparkakor och tillverkas snögubbar, tomtar och andra härliga julhemlisar i vår tomteverkstad här på förskolan.

Nu har vi passerat första advent och vi har tillsammans tänt de första ljuset i vår ljusstake.

Efter succén förra året så har vi valt att ha en QR-kods kalender även detta år. Barnen har fått skapa och dekorera julkulor där vi klistrat in en QR-kod med olika uppdrag och uppgifter. Dessa är en sammanställning av allt vi har gjort under terminen, vi knyter helt enkelt ihop säcken med denna julkalender. Ett barn dras varje dag det är dags att öppna ny lucka. Vi beskriver barnet vars namn står på lappen och alla får gissa. Vems tur är det idag? När barnet har scannat och utfört uppdraget så får man ta hem sin julkula så även ni där hemma kan scanna och kanske utföra uppgiften tillsammans.

I veckan har vi besökt Arkdes för att få titta och rösta på vårt Pepparkakshus. Och även spanat in alla andra vackra och häftiga bidrag. Men vi måste ju ändå säga att vi tycker att vårt är bäst 😉
Vi passade även på att ta en fika på mysiga Café Blom. Ett hett tips för er som åker med era barn för att titta på utställningen.
Och glöm för guds skull inte att rösta! Vårt bidrag är nr 27.
För att rösta behöver man knappa in ett telefonnummer, så glöm inte bort att ni kanske har någon hemtelefon där hemma som ligger och samlar damm men numret fortfarande är i bruk.
Kan man inte åka dit och titta så kan man gå in på webben för att kika in bidragen och rösta.
Här kommer en länk till vårar pepparkakshus:

Villa Villekulla

 

Vi har även haft besök av Lilla Akademin som kom med sina 6 åringar och bjöd på en fantastisk julkonsert med vacker körsång, instrumentala melodier, teater, och även ny kunskap om de instrument de bar med sig. Alla björnar stora som små satt fascinerat och lyssnade på konserten.

Trevlig helg

Cissi & Lotta

En kommentar till “blogg v 49”

  1. Vilket julmys! För att rösta många gånger tror jag att man kan använda alla möjliga nummer, även till folk i andra delar av Sverige. ✨⭐️😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *