Blogg v 5

Hej Bloggen
Vi skulle vilja börja med att berätta hur det kom sig att vi hade gosedjursdisco förra fredagen. Vi har flera gånger nu läst en bok som heter ”Vi vill ha disco” för barnen. När vi läste den sist så kom det ett önskemål från barnen att de också ville ha disco eftersom de aldrig hade gått på ett disco förut. Vi bestämde då tillsammans att vi skulle ha ett disco med våra gosedjur och leka tidningsdansen som barnen i boken gör. Oj vad vi dansade och hade kul.

Vi har under två veckor observerat barnen i leken för att se vad de intresserar sig för nu. Vi märkte ganska snabbt att de gärna leker lekar om och med djur. Så vårt nya projekt blir alltså djur. Kroppsprojektet avslutas nästa fredag med en liten musikal.

I onsdags när vi var i skogen var vi på spårjakt tillsammans. Vi hittade massor med olika spår.

När vi hade drama i veckan fick barnen leka charader. Alla fick dramatisera olika husdjur för varandra och det gissades hej vilt. Vad är ett husdjur? Kan man ha en gris som husdjur?

På engelskan med Morris har barnen tränat på olika ord och fraser kring ”Pets”. The dog barks. The dog wags his tail.

I veckan bjöds vi även på vackert fiolspel.

IMG_3285

Vi avslutade veckan med att åka skridskor i Vasaparken. Barnen tränade bland annat på att åka bubblor och baklänges. Vi värmde upp vår kropp med att dansa till ”fågeldansen”. Barnen fick snabbt en publik som ville vara med och dansa. 🙂

Det var allt för denna gången.

Trevlig helg

Cissi Tina Lotta

En kommentar till “Blogg v 5”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *