Blogg v 50

Bloggen….bara en vecka kvar till jullov

Vi vill först börja med att tacka alla Er som kom på vårt Luciafirande och lyssnade till våra fantastiska barn! Vilka modiga, sångglada och stiliga lucior, tärnor, tomtar och pepparkakor vi hade i tisdags, vi är superstolta över dom! Att fira Lucia ute var ju inte alls tokigt, blev ju riktigt härlig stämning. Repris på den!

Även fast vi haft jul i vår stuga för fulla muggar så har vi hunnit med att knyta ihop säcken gällande vårt miniprojekt i det stora projektet som vi kallat ”Mitt hem”. Isbjörnarna har under de senaste sex veckorna promenerat hem till varje Isbjörnsbarns adress där de fått visa sin dörr och sin gård. I detta projekt har de bl a tagit reda på hur många övergångsställen de behövde gå över när de ex gick hem till Alfred, hur många minuter det tog att gå hem till Alexandra och vilken våning Jack bodde på. Detta har de sedan gjort diagram över. Matematik på ett roligt lekfullt sätt.

I torsdags åkte några av våra Pandabjörnar och några Isbjörnar till NK för att titta på årets julskyltning, kultur. När de kom hem berättade de om mössen, pepparkakorna under bordet, det stora skeppet och den stoooooora fåtöljen som tomten skulle sitta i…eller var det tomtens fåtölj?!? De var inte helt överens om detta.

Både Pandabjörnarna och Isbjörnarna har fortsatt sitt julpyssel för fulla muggar. Precis som tomten och hans nissar har vi ett väldigt bestyr i vår verkstad.

 

 

 

Medan de stora Björnarna åker skridskor på fredagarna i ”Islandet”, drar vi till varmare breddgrader och har ”Djungelgympa”. I djungels hörs tigrar, lejon, fåglar, syrsor och regnets droppar. Vi hoppar på de magiska matematikstenarna i floden, kryper upp för grenen och aktar oss för krokodilerna som lurar under oss, hoppar över sköldpaddorna, ålar in i fladdermusgrottan och doppar tårna i vattnet där fiskarna, fler krokodiler bor och hungriga hajar. Sen drar vi oss tillbaka till stranden där vi vilar kroppen efter stunden i djungeln. Ja i går var det terminens sista gympa. Titta på videoklippet fr uppvärmningen vi hade innan, sitter som en QR-kod på dörren in till Pandarummet.

Vi vill säga stort tack för denna termin som vi haft med Pandabjörnarna och Isbjörnarna och vi ser fram emot nästa termin med nya utmaningar och äventyr i vår verksamhet som vi är mycket stolta över.

Ha en fin fortsatt helg och utifall vi inte träffar alla under nästa vecka….

God Jul och Gott Slut

Bettan Madde Tina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar till “Blogg v 50”

  1. Tack för ett fantiskt lussefirande! Så duktiga barn, mysig julstämning och inte minst goda saffransbullar som barnen bakat! Tack för att ni finns och för allt ni gör för våra barn. /Susanne och Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *