Blogg v 6

Simsalabim Bloggen

Ja, i slutet av förra veckan gjorde vi ett roligt, spännande och rätt gott experiment i olika gruppkonstellationer. Vad händer med russin och majs om man lägger i dom i ett glas med kranvatten respektive bubbelvatten?Barnen fick först smaka på de ingredienser vi behövde.

”bubbelvattnet e surt”, ”bläh”, ”mmmm, russin e gott”, ”det är vanligt vatten”.

Sen hällde vi tillsammans upp vattnet i olika glas och de fick beskriva vad de såg i respektive glas. Därefter fick de lägga i russin och majs!

”de är massa bubblor på russins, det är ögonen”, ”oh, titta nu åker den upp”, ”som en hiss”, ”nu sjunkte den” o s v. 

Vi har startat vårt projekt också där vi pratat om ordet familj och vilka de upplever är i deras familj. Barnen har fått rita sin familj och vi har dokumenterat vad de sagt medan de ritat. Gå in och läs de härliga kommentarerna. Finns att beskåda i Galaxen. Vidare ska de få måla sina hus, rita dit fönster efter antalet våningar et c, därav ”läxlappen” ni fick hem.

Att spelat spel och lägga pussel är aktiviteter som just nu uppskattas av alla i gruppen. Just det här spelet är kombinerat pussel och spel. Pussla ihop djurens bås och sen kan du börja spela. Att benämna vad djuren heter i sina familjer passar utmärkt in i vårt projekt. Heter mamma gris SO? Är det sådana kycklingar vi äter…?

Denna vecka gjorde några av våra barn ett besök på Nordiska museet där vi besökte utställningarna ”Hem och bostad”, ”Dukade Bord” och lekte i den fantastika Lekstugan! Som vi lekte rollek tillsammans. Om ni inte varit där, gå dit och besök. Tidpunkt..rekommenderar en vardag, vi var helt ensamma där vilket var guld värt. En så härlig, rolig dag tillsammans. 

Ha en fin fin helg allihopa

Bettan Madde Anna

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *