Blogg v. 7

Hej Bloggen,

Den här veckan har vi rivstartat  med vårt nya projekt kring djur. Vi började veckan med att svampa gosedjur med hjälp av flaskfärg och tvättsvamp. Barnen har även börjat sy och skapa sina egna böcker. Vi har pratat om husdjur och svenska skogens djur. Barnen väljer ett djur som de vill rita och skriva om in sin bok. Den här veckan fick vi lära oss att haren ändrar färg på vintern för att kamouflera sig i skogen.


Vi har dramatiserat sagan om vanten för varandra. Barnen har turats om att vara de olika karaktärerna i sagan. Tänk vad många djur det fick plats i gubbens vante till slut.

När vi var i skogen i onsdags såg vi harens fotspår i snön. Hur långt hoppar en hare egentligen? Hur högt kan vi hoppa? Vi lade ut ett måttband i snön och gjorde oss redo för att hoppa.

Vi har även hunnit med att fira fettisdagen och alla hjärtans dag i veckan. Barnen skrev egna alla hjärtans kort på engelska. Vi gjorde goda semlor till mellis i tisdags.

Idag har vi fått lära oss lite mer om hunden. Vi fick titta och känna på hundmat. Vi pratade om vart hunden bajsar och varför det är viktigt att ägaren tar upp bajset från marken. Visste ni förresten att det finns hundbajspåsar som luktar gott? I början av veckan fick vi känna och lukta på kaninmat. Vi tittade även på kaninbajs. Varför äter kaninen sitt eget bajs?

Det var allt för denna gång.

Trevlig helg!

Lotta  Tina  Cissi

En kommentar till “Blogg v. 7”

  1. Roligt att höra allt som ni gjort även om Ebba när varit sjuk hela veckan. Temat om djur verkar väldigt poppis här. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *