Blogg V. 9

Hej Bloggen

Vi önskade massor av snö till Sportlovskul på Björnen, och det fick vi med besked, men tyvärr har det varit lite för kallt i början av veckan för att åka både skridskor och pulka.

Björnarna har lyckats bygga en egen Björneborg och de har jobbat på den i flera dagar, och för att den ska bli stadig och stabil har vi skvätt vatten på den.I början av veckan ville några barn göra ett bageri på förskolan. Vi satte genast igång att skapa egna bakverk av trolldeg.

Det skapades en skylt och en prislista. Vad kostar en bulle egentligen? Varmt välkomna in på en fika!

Vi har fortsatt vårt djurprojekt med att skapa olika fåglar. Det har skapats ugglor och färgglada svalor. Vad har en uggla för färg? Hur ska vingarna se ut?

Vi har även pratat om vilka djur som lever i svenska vatten. Visste ni förresten att det finns hajar på Västkusten. Och att det finns sälar i skärgården. Vi skapade en stor havsmålning tillsammans som sitter på väggen för beskådning.

På engelskan med Morris repeterade vi vad de svenska skogens djur heter på engelska. Vi lär oss ord som fox, wolf, frog och wild boar. Vi klipper färglägger och skriver.

I slutet av veckan programmerade vi tillsammans i mindre grupper. Vi använde oss av projektorn för att lösa problemlösningen tillsammans.

Det var allt för denna gång.

Trevlig helg

Lotta & Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *