Blogg v49

Första ljuset är tänt och julen står och knackar på dörren.

Enkel och dekorativ ljusstake av toarullar och spillpapper

Vi på björnen är i fullgång med att träna inför lucia. Vi har även börjat lite smått med julpyssel. Detta år är det återbruk som ska genomsyra temat i vårt pysslande.

I veckan knöt vi ihop vårt projekt ”doktor” där vi kommit in på våra olika sinnen med att göra kaneldoftande ljuslyktor. Här återbrukar vi tomma glasburkar och så småningom kommer vi göra juldekorationer fr Prassels återvinningskärl.

Förra helgen flyttade Nisse och hans katt Misseliten in hos oss Isbjörnar. Han jobbar för fullt nu inför jul i tomteverkstan, men trots att han har fullt upp hinner han skriva små brev till oss varje dag Han lämnar små brev till oss varje dag med frågor och små uppdrag.

Här bor Nisse och Misseliten. Undrar om vi får se honom någonting?!?

såhär kan ett brev från Nisse se ut.

Scanna mig för att få höra resultatet.

Sjukhusleken fortsätter här på björnen och denna vecka har vi vart på hälsokontroll, både med oss själva och våra bebisar.
Vi har som ni redan vet varit hos både ögon doktorn, bvc, och vårdcentralen. Så detta blev ett litet recap på vad vi gjort under terminen. Det blev en hälsokontroll där vi lyssnade till hjärtat, tog blodtrycket, mätte och vägde oss och gick igenom synen. Dom som behövde av oss fick även ta vaccin. Vi som inte var i undersökningsrummen fick ta varsin nummerlapp och vänta i väntrummet, där fanns det både böcker och leksaker vi kunde sysselsätta oss med innan det var dags för undersökning.

Skogsundervisningen förra veckan gick i siffrornas och ordningstalens tecken.

Träden hade konstigt nog fått lappar med tärningsbilder på. Nu gällde det att kasta tärningen och springa till det träd som hade samma lapp med samma antal prickar som tärningen visade. Utifrån barnens reaktion så tyckte de att det blev en kul och rolig undervisning. Under den fria leken i fortsatte träningsspelet. Nästa gång ska det bli liknande spel, men lite mer utmanande.

Undervisningsdelen av spelet.

Fredagen den 29 november var det tänkt att vi skulle gå till Vasaparkens fotbollsplan och fortsätta vårt tränande på att springa stafett och spela fotboll, men så kom det ju SNÖÖÖÖ! Då bara gick det inte att låta bli att åka stjärtlapp. Gissa hur kul det var?!?! Och vi åkt med sån stil, värsta bästa. Vi vuxna var imponerade av de äldre Isbjörnarnas teknik de hade för att få det där härliga åket nerför backen. Efter att ha gått upp för backen ca 8-10 gånger blev det tunga trötta ben som vandrade tillbaka till förskolan. Med hjälp av sång kom vi tillslut fram till Västmannagatan 48.

På gympan idag hade vi yoga utifrån en egenhändigt skriven yogasaga!!!
Sagan handlade om ett barn vid namn Namaste som skulle spendera sin sommar på en bondgård tillsammans med sina föräldrar. På bondgården träffade hon massor av nya vänner i form av djur. Varje djur vi träffade på i sagan visade oss yogaställningen för just hen. Hunden gör man genom att sätta i händer och fötter i golvet och skjuta upp rumpan mot taket, som ett uppochnervänt ”V”.

Nu önskar vi alla en fin 2:a advent

Cissi, Madde, Bettan

En kommentar till “Blogg v49”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *