Bloggen v. 10

Hej Bloggen,

Som många av er säkert redan förstått så är vårt nya projekt människokroppen. Vi har i veckan börjat vårt arbete med en superstor faktabok om kroppen. Vi pratar om vad fakta är och vad vi vet om kroppen och vårt skelett. Vi tränar på att benämna de olika skelettbenen i vår kropp.

I måndags skapade vi ett människoskelett tillsammans. Det här skelettet ska vi sedan sätta in i vår bok. Vi började med att rita av en kompis i gruppen så att skelettet skulle bli lika stort som vårt eget skelett. 

Vi skapar sen alla skelettben av papper och bomullspinnar. Vi mäter, klipper och räknar. Hur många revben har vi? Tolv på varje sida, hur många blir det tillsammans? 

Vi har även fått besök av ”doktor Madde” från KS. Hon lärde oss att vi har mer än 200 ben i vårt skelett, närmare bestämt 206 stycken. Tillsammans med ”doktor Madde” sjöng vi en skelettrap och en sång om alla våra skelettben. Pannben, nyckelben och revben cha-cha-cha….

I torsdags när Morris kom på besök pratade vi om vad skelett heter på engelska. Vi skapade vår egna skeleton man med hjälp av påsklämmor. Dessa hänger för beskådning i taket. Men var försiktiga dom har väldigt rörliga leder💀

Med hjälp av digitala verktyg har vi kunnat se vårt egna skelett i kroppen. Eller är det verkligen på riktigt? Kan vi verkligen se hur vi ser ut inne i kroppen med hjälp av en green screen? Vi pratar om vad som är en säker källa och övar på att bli mer källkritiska. 

I onsdags var det äntligen dags för årets första gympa på Friskis. Temat för dagen var springa,och oj vad vi sprang. Vi värmde upp kroppen ordentligt sen lekte vi två olika rörelselekar. Sen plockade vi fram massa saker och byggde upp en rolig hinderbana. Vi tränar på att balansera, hoppa, rulla, åla klättra och mycket mer. Vi avslutade vårt gympapass med att leka moroten, en av våra favoritlekar.

Idag fredag har vi åkt skridskor för sista gången den här terminen. Vilka otroliga framsteg alla gjort på isen. Vi pratar om vad vi lärt oss och utvärderar tillsammans. Vad har varit roligt och vad har varit svårt. 

Det var allt för denna gång,

Trevlig helg 

Madde, Cissi, Anna & Lotta

En kommentar till “Bloggen v. 10”

  1. Så kul med kroppen! Tänk vad mycket även vi föräldrar får lära oss.
    Och källkritik är inte helt fel att starta med redan nu. Bra initiativ!!
    Skridskoturerna kommer vara saknade. Tack för engagemanget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *