Bloggen v.10

Hej Bloggen,

Hjälp vad veckorna går fort, vi är snart inne i mitten på mars. Men man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt och roligt har vi verkligen haft den här veckan.

Vi började veckan med att skapa geometriska tavlor. Vi repeterar de olika geometriska figurerna och hur vi kan se skillnad på dom. Vi använder oss av oljepastellkritor och vattenfärger. Vad är ett mönster? Vi pratar om olika prepositioner. Jag har ritat huset framför träden. Solen är bakom molnen. 


Vi blandar färgerna för att få till rätt färg. Hur gör jag för att få en ljusgrön trädkrona? Jag blandar så jag får turkos. 

När vi hade femårsgrupp i veckan tränade vi på klockan. Alla fick göra en egen klocka. Vi pratar om hel och halvtimme. Hur ska visarna stå när klockan är halv fem? Vad heter de olika visarna? Vad är skillnaden på en analog och digital klocka? 

Så i onsdags var det äntligen dags att få träffa Kapten Reko, som vi längtat. Det bjöds på pannkakslunch på Solliden. Sen fick vi olika uppdrag av Reko som vi skulle lösa tillsammans under dagen. Vi fick lära oss om de fyra olika sädesslagen, mata grisarna, besöka kossorna och svara på frågor hos hönsen. 

När vi var färdiga med alla uppdrag träffade vi Kapten Reko igen. Hon utnämnde oss alla till Rekohjältar. Vi sjöng tillsammans och fick varsin pin. Vilken toppendag!

Igår kom Morris på besök igen. Hen lärde oss vad de olika geometriska formerna heter på engelska. Vi lär oss triangle, square, circle och rectangle. Vi fick göra varsitt shapemonster. Vi repeterar även vad de olika färgerna heter. 

Idag var det äntligen dags för gympa på Friskis & Svettis igen. Vi tränade vår balans, sprang i hinderbana och gjorde samarbetsövningar. Gympan avslutades med ”moroten” som är vår favoritlek.

Det var allt för denna gång,

Trevlig helg!

Madde & Lotta

En kommentar till “Bloggen v.10”

  1. Vilken fantastik vecka ni har haft! Och helt underbart att gympan är igång igen – kanonnöjd son 😀😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *