Bloggen v 11

Mitten av mars, vårmånad…ena dagen isande kallt andra dagen riktigt riktigt ruskigt väder och tredje dagen fick vi mildare väder och sandlådan förvandlades till en pool. Våren är här!

Vi är ju ute i alla väder och tycker inte att det finns någon anledning till att inte gå ut för att vädret är trist, däremot är det en helt annan sak att gå in när vädret är som det var i onsdags…

Att gå till parken i snöblask är inga problem! Vi pratar, sjunger och stampar lite extra i de vattenansamlingar vi går förbi. I parken finns klätterställningar som för några är en stor utmaning och mindre utmanande för andra en torrare dag. En sån här dag när det är snöblask/ regn blir den verkligen utmanande för alla! Ytorna blir hala och det går inte att gå upprätt över hängbron exempelvis. Andra upptäkter är att det går väldigt fort nedför rutchkana i regn. För några kompisar går det jättefort, men varför går det inte lika fort för mig? Hur ska jag bära mig åt för att klättra upp i det här nätet när jag måste ha vantar, overall och galonbyxor? Lager på lager i all ära, men smidigt är inte rätt ord. Det går inte lika lätt att böja benen med galonisar som utan för galonisarna tar emot. 

Här får vi in naturkunskap, fysik, teknik et c förutom det självklara delarna som språket, turtagning, matematik, rörelse m m.

I glasskiosken  säljs det egentillverkad glass ( slusch-glass a la modd ihop med lera) . Alla vill sälja glass, men ingen vill vara kund….hur ska vi göra? Vissa glassar är dessutom extremt dyra för dom är gjorda på grädde…ni förstår vilka roliga och härliga dialoger vi har.

Det vi har kvar efter en rolig och blöt dag i parken är hemgången…som är långt ifrån lika rolig om vi säger så. Vi går på led som 11 dränkta katter, blöta  är bara förnamnet och är man dessutom lite kall och hungrig så borde det kännas botten, MEN våra barn är helt fantastiska!!! Vi tar oss hem under prat, sång och lite klagan, men det är väldigt lite. När vi kommer in påminner vi alla om vad de lärt sig i parken, allt från något motoriskt, till språkligt till socialt. Det finns så mycket positivt att lyfta även om vädret kändes trist påväg hem.

Det blev mycket text det där och få bilder, men nu ska ni få ta del av vårt skapande som vi haft i veckan. Några av barnen uppmärksammade att det kommit upp gula och vita blommor i rabatterna på gården. Självklart ska vi prata vårtecken nu när vi gått in i en ny årstid! Nedan ser ni hur vi gjort snödroppar och tulpaner. Även här många moment som utmanar och inspirerar.

Alla barn fick måla varsin bakgrund.

Snödropparna gjordes med en mall som var barnets egna hand. Inte helt lätt att rita av handen. Nästa moment var att klippa ut den. Tulpanerna kom till genom att de i par fick måla varandras handflator med färg och sedan trycka handen mot papper. Här återkommer ett målningsmoment som de gjorde för några veckor sedan, att måla sin kompis hand och att sen själv få sin handflata målad av kompisen. Första gången var inte alla bekväma med detta medan de nu andra gången vågade. Repetition, repetition, repetition skapar trygghet och självkänsla.

Under de senaste två veckorna har vi varit flitiga besökare på stadens fantastiska barnteatrar med hela gruppen. Först ut var föreställningen ”Lilla Syster Kanin” på Tittut Teatern. 

Veckan efter bekantade vi oss med en myrslok, eller var det en elefant och hans kompis hasselmusen? Och varför var myrsloken konstig enligt hasselmusen? Den föreställningen finns att se på Teater Påfågeln.

Nu har vi ytterligare två teater besök inbokade för Pandabjörnarna och Isbjörnarna. Man kan aldrig gå på för många kulturevenemang och det ska börjas i tid!

Slut på veckan, igen!

Ha en fin helg

Bettan Madde Anna

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *