Bloggen v 13

Tjatigt om att våren är här…men den är här nu!

Igår var första dagen vi blev riktigt svettiga när vi var ute, men man ska ju ”svettas in våren” sägs det…undrar när det, ursäkta, ”knäppa” uttrycket kommer försvinna och vi kan säga att ”frysa in våren” är hälsosamt?!? Vi tog i alla fall av oss rätt mycket kläder idag, bara så ni vet 🙂

Att solen kommer fram lite oftare är ett säkert vårtecken, så vi tog reda på vad barnen visste om solen.

  • -solen finns på himlen
  • -i Dubai och i Spanien
  • -och i Värmskog också
  • -solen finns för att det ska bli sommar . Det ska inte snöa hela tiden.
  • -den gör så att det blir ljust.
  • -gräset och blommor behöver sol. När blommorna är vissna är de döda.

Olika pappersmaterial liksom annat material åkte fram på bordet till barnen för att de sedan fritt fick skapa solar. Det blev en härlig kreativ stund med många härliga dialoger barnen och oss emellan.

Den senaste månaden har vi spelat rätt mycket brädspel där tärningen är en del av spelet. Att koppla ihop siffran med antalet prickar på tärningen utan att behöva räkna prickarna och sedan  flytta spelpjäsen de antal steg som tärningen visar är något som är bra att kunna.  Inte helt lätt, men övning ger färdighet. Det gäller att hitta olika tillfällen att leka in detta med siffror och antal. Som i skogen exempelvis.

Gruppen delades in i olika grupper och fick olika uppgifter. Här ska man ge rätt antal ekollon till respektive ekorre. Nu blev det inte ekollon eftersom våra barn är kottefantaster, men vad gör det! Ekorren som ett barn sa

-”tycker åsså kottar är mums”

En annan grupp fick dra sifferkort med siffra och antal prickar på och ett kort med bild på något fr naturen. Sen var det bara ut och leta rätt på detta och få med sig rätt antal tillbaka. 

Tallbarr var inte det lättaste att hitta i en skog där granens barr dominerar marken, men har man fått upp ögonen för tallbarr, ja, då är det inga svårigheter. Det förstod inte alla dock, -”varför ser bara hon såna barr?”

Här syns en del av resultatet efter deras iver och goda samarbete i en av många matematikundervisningar vi ger barnen i deras utbildning hos oss.

Apropå undervisning och utbildning, igår hade vi ett mycket bra och otroligt uppskattat föräldramöte där just begreppet undervisning var på tapeten. Vi är stolta över vår utbildning vi har och vi är också väldigt stolta över att vi har ett engagerat gäng av vårdnadshavare! Tack!

Vi avslutade veckan med ett svettigt härligt gympapass som bestod i uppvärmning och fotbollsspel i Vasaparken. Planen var bara vår! Någon bra bloggbild fick vi inte till eftersom vi alla var aktiva, men ni kan nog se framför Er hur bra barnen var på detta. Vi hade 10 barn och 8 bollar…:-)!

Önskar er en härlig vårig helg och ser fram emot en ny vecka!

Bettan Anna

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *