Bloggen v.14

Hej bloggen,

Nu går det undan, det känns som att veckorna springer iväg. Vi är inne i april och påsken är redan över, hjälp vad fort det gick. Men som tur är har vi hunnit med en massa roliga saker ändå.

Vi har i vårt projekt om rymden jobbat vidare med rymdskepp och utomjordingar. Vi byggde ju som ni säkert minns upp en ”Alienstad” för någon vecka sedan. Barnen kom då fram till att det behövdes rymdskepp för att kunna ta sig upp till toppen av byggnaderna i staden. Så det har tillverkats rymdskepp av papptallrikar och petflaskor. Dessa har målats i härliga färger samt dekorerats med olika träplattor, paljetter och pärlor.

Det har gjorts aliens av papper och pärlor så att någon kan sitta inne i rymdskeppet och styra.

Barnen har även målat rymdskepp och utomjordingar med oljepastellkritor och vattenfärg. Det är lite klurigt att måla med vattenfärgen. Det gäller att inte ta för mycket vatten på penseln.

Vi pratar om ljusa och mörka färger. Varför är det bra att börja med gul som är en ljus färg och inte med mörkblå? Fråga gärna era barn för dom vet svaret 😉

När vi var i Vanadisparken i veckan förvandlades klätterställningen snabbt till ett rymdskepp. Vi blev attackerade av Minioner. Dom bet tyvärr hål på vår bränsletank så bränslet rann ut.

Det är roligt att se hur leken lyckas fånga alla barn i gruppen. Tillsammans står de på rymdskeppet och diskuterar hur vi ska göra för att laga bränsletanken. Vi höll nästan på att bli kvar på Mars☺️
När vi är i Vanadisparken utmanas barnen motoriskt. Det är lite svårt att ta sig upp i den stora klätterställningen. Man får kämpa lite för att lyckas.

Vi har ganska många barn som under den senaste tiden knäckt koden och lärt sig läsa. Såå roligt. Intresset för ord samt att läsa och skriva är stort. Barnen fick därför testa att skriva var sin text på Ipaden till sitt rymdskepp.

Det var lite klurigt att komma på vad man ska skriva, handlingen samtidigt som man koncentrerar sig på att hitta bokstäverna på tangentbordet. Vi ljudar och hjälps åt för att stava orden vi vill ha i texten. ”Jag ska skriva en hel bok” ”Det måste sluta spännande, den åker ner i svarta hålet”

För att utmana samt möta barnen i deras intresse kring skriftspråket har vi utvecklat vår skrivhörna med ”ordlappar” och små skrivböcker. Oj vad stolta de blev över sina skrivböcker.

”Hur ser k ut nu igen?”
”Jag kan hjälpa dig, gör först ett rakt streck och ett litet uppe och” ”Nu vet jag, jag kom på”

Vi avslutade veckan med en skattjakt i parken. Det gällde att samarbeta och jobba tillsammans som ett lag. Hoppa på ett ben runt klätterställningen. Balansera på repet från den ena sidan till den andra. Bygg en staty tillsammans med alla kompisar i laget. Det var några av alla utmaningar vi fick klara av innan vi letade efter skatten.

Det var allt för denna gång, ha nu en härlig helg!
Lotta Madde Thelma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *