Bloggen v.14

Hej Bloggen,

Den här veckan har vi som alltid hunnit med mycket roligt på Björnen. Vi har bland annat skapat med hjälp av pipetter och sugrör. Hur ser vi ut när vi blir skrämda av till exempel en spindel? Hur ritar man en gubbe som ser rädd ut? När vi sedan började rita våra gubbar använde vi oss av tuschpenna, pastellkritor och vattenfärger.

För att få till ett spretigt hår blåser vi ut vattenfärgen med hjälp av sugrör. Det är inte så lätt att blåsa ut färgen.

Med femårsgruppen har vi nu i två veckors tid jobbat med trafiken. Vi tränar på vänster och höger och pratar om olika trafikskyltar. Vad betyder de olika märkena och vad finns det för trafikskyltar på väg till förskolan. Den här veckan tränade vi på att gå över ett övergångsställe med en kompis. Vi tittar ordentligt åt vänster, höger och sedan vänster igen innan vi lugnt går över gatan. Det var lite pirrigt.

I brunbjörnsgruppen har vi fortsatt vårt arbete med bokstäver. Vi pratar om vilka bokstäver vi har i våra namn och hur dom låter. Vi tränar på att skriva våra namn. Kan vi skriva några fler namn? Vilka bokstäver är det i dom namnen?

I onsdags begav vi oss till Fruktparken i Liljeholmen för att träffa Tina och för att leka i alla olika frukter. Vi åkte bananrutschkana, snurrade i jordgubbar, klättrade på päron och i vattenmelonen och mycket mer. Efter en stund fick vi hela parken för oss själva och då passade vi på att leka kull. Vilken mysig dag.

 

Igår gjorde vi ett eget blue- bot spel. Vi började med att rita banan som vi ska spela på och sen var vi tvungna att bestämma regler. Vi kom överens om att blue- bot skulle vara en påskhare som åkte i olika gångar i marken. Vi skrev lite spelkort och ritade påskägg. Det är bäst att du ser upp för påskkärringen annars kan du bli av med två påskägg.

Idag fredag var det äntligen dags för gympa igen. Vi värmer upp kroppen först. Sen lekte vi ”Kinesiska muren”. Det står två vakter i mitten av salen. Vakterna står på mattor som dom inte får kliva av. Sen gäller det för skattplundrarna att försöka springa förbi vakterna och ta en skatt (ärtpåse) över tillbaka till andra sidan utan att vakterna kullar oss. Efter det gjorde vi ”inte nudda golv” med massor av olika redskap i hela gympasalen. Vi blev riktigt svettiga idag. Gympan avslutades med ”moroten” en av våra favoritlekar.

Det var allt för denna gång!

Madde & Lotta

En kommentar till “Bloggen v.14”

  1. Tack gulliga ni för att nu kom och hälsade på mig! Alla fina teckningar gjorde mig så glad och jag uppskattar verkligen att ni skjutsade runt mig i rullstolen. Längtar så tills jag får komma tillbaka till er 😊💞😊💞😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *