Bloggen v 15

I Pandabjörnarnas ”Sagoprojekt” fick syskonskara, Bockarna Bruce besök av tre små grisar som bodde i utkanten av skogen. Ni vet säkerligen vilken klassisk saga vi syftar på…., men kommer ni inte på det så kan ni fråga barnen.

Vi introducerade sagan med hjälp av olika sorters rekvisita, handdocka, flanobilder, en sten och ett veddträ och senare adderade vi hö, som är ett av materialen som grisarnas hus är byggda med. I sagan fick barnen band annat hjälpa vargen att blåsa ner grisarnas hus. Vi drog in luft i lungorna och blåsa ut luften ur munnarna. Vi tog i som bara den! Det gick hyfsat bra!

Efteråt gjorde vi en skapandeövning där barnen fortsatte att öva på sin blåsteknik. Nu gällde det att blåsa ut den rosa tunnare färgen på ett papperet, som skulle bli en gris. Först pratade vi luft, att vi andas luft, att pruttar är luft och kan ni tänka er, till och med flaskor kan prutta! Vår färgflaska gjorde det när vi skulle trycka ut färg för att blanda till rosa. Gissa om skratten ljöd högt i rummet??! Även användandet av pipetten hade med luft att göra. Jo, visst har ”trycket” också med det hela att göra, men den biten lämnar vi till en helt annan gång.

Att blåsa ut färgen på papperet var inte helt enkelt …. man behöver ha en god munmotorik. Att kunna forma läpparna till ett ”O”. Därefter måste man blåsa ut luften rätt hårt, ha tungan rätt i mun och vara nära papperet för att få färgen att krusa sig på ytan liksom flyta ut. Skam den som ger sig! Se här så bra det gick! Ett par ögon, tryne, ett par öron och ben fick dom. De flesta grisar blev halta med två ben.

PÅSKLOVSVECKAN

Den här veckan är det påsklov i skolorna och vi bestämde oss för att vi också skulle ta påsklov, det vill säga, pausa i våra projekt.

Under terminen har vi varit till olika parklekar och barnen har fått sina favoriter som de mer än gärna återvänder till . Tre av dessa parker var Uggleparken, Humlegårdsparken och Rålambshovsparken. Alla parker erbjuder och utmanar. Tänk känslan att våga klättra upp högst upp i klätterställningen, åka den där rutschkanan framlänges istället för baklänges eller våga gå upp på scenen och spela luftgitarr, vara DJ och bli trummis för en stund.

Påskpysslat har de barn som önskat fått göra och i onsdags prydde de vårt påskbord när vi åt vår årliga påsklunch.

Varför ska vi har huvudet i tallriken när vi räknar till 3?

Idag på skärtorsdagen få vi besök av några påskiga filurer!

Och såklart skulle vi har äggjakt! Barnen fick skapa fina påskägg och då kom påskharen när alla hade vila och gömde sina fina ägg runt omkring i förskolan. Några ägg hittade dem direkt men andra var lite svårare….det var väldigt spännande!

Påskharen var väldigt tacksam att barnen räddade påsken genom att hitta alla ägg! Han skrev ett brev till varje barn och gav dem ett ägg var från hans korg som tack.

Nu har vi pedagoger putsat kvastarna och drar till Blåkulla! Vi önskar Er en fin fin påskhelg!

Bettan. Emma. Malin. Nathalie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *