Bloggen v. 16

Nu har gårdens totalrenovering dragit igång och det blir en spännande period att se hur det är med ”ur och skur” verksamhet i Krokodilparken. Tillsammans kommer vi självklart klara av det galant!

Vi har satt upp ett litet vindskydd som det är riktigt mysigt att vila i. Barbazoo var med och konstruerade tältet och alla fick plats att sitta på liggunderlagen när vi åt frukt.  

Fruktstund med dagens boktips.

Barbazoo är med i boken ”Semester med Barbapapa” och på ett ställe har han gjort ett Barbatrick och blivit en tältduk.  Mycket passande när man sitter under en egen tältduk. Så Barbaprojektet fortgår för fullt.

Barbazoo agerar tältduk på semestern.

Andra april var det Internationella barnboksdagen och det firade vi med Barbabok i flera dagar. Barnen fick varsitt brev från Barbabok där hon bad barnen ta med och presentera varsin bok. Så spännande att få sin egen utvalda bok läst på boktipset!

Nu har vi testat på bokbinderikonsten, och författarens och illustratörens yrken. Det blev flera handgjorda böcker med fina berättelser. 

Våra favoritböcker och våra egenproducerade!

Sista dagarna innan vi förflyttade verksamheten ut i det fria gjorde vi egna Barbapappor i lera. Barnen har valt olika  Barbafigurer med olika egenskaper. Lera är ett härligt material att skapa tredimensionella figurer i. I arbetet med lera finns både rent motoriskt, kognitivt och språkligt lärande. Dessutom kan det sätta fantasin i rullning, och fantasi är ett viktigt hjälpmedel för att finna kunskap. 

Barbafamiljen skapas i lera.
Barbafamiljen

Plocka undan klossar som ligger utspridda på hela golvet är ju inte så kul, men om man använder Barbaflinks  ”klossamlar” maskin hjälper alla glatt till. Ett barns härliga kommentar vid hemgång lät: ”- men jag kan ju inte gå hem redan, jag måste ju städa klart.” 

Barbaflinks kloss-samlar maskin

Vi hittade en liten glänta bakom Krokodilparken och Barbastark kom dit. Han tycker att det är så enormt roligt att ha rörelse och idag ville ha hoppa studsmatta. Oj vad han flög, Hans rekord blev 10 hopp innan han flög av och landade på gräsmattan.

Barbastark hoppar studsmatta, tjoho vad kul det är!

Därefter ville Barbastark spela fotboll, och vilken bollkänsla det här gänget har. På slutet när benen var lite trötta kastade vi bollar till varandra. Det blev långa kast och höga och så några med studs.

Vi spelar fotboll med Barbastark.

Ha en riktigt finfin helg!

Bettan & Tina

2 reaktioner till “Bloggen v. 16”

  1. Fantastiskt hur barbatemat inspirerar till lek, skapande och rörelse. Vi har en liten stolt barbastark hemma som gärna äter upp sin mat och tränar med mammas gummiband 😊

  2. Så fint ni lyckas få till det ”trots allt”. Er kreativitet och kämparglöd är fantastisk. Ni är våra hjältar! Tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *