Bloggen v 16

Hej Bloggen!

Nu har mer än halva april gått och efter några väderbakslag så hoppas vi väl att vi har VÅR på riktigt. Alla är glada över att kunna slippa de tjocka overallerna och även alla lager på lager kläder. Visst sägs det att man ska svettas in våren, men någon måtta får det vara 😉.

I skogen så har vi sett att snön och isen försvunnit ( fast det var kul att glida runt på is ) och att naturen börjar förändras. Vi har lyssnat till fåglarna och till och med hört en hackspett. Om man lägger örat mot trädstammen så hörs det extra bra. Kul upptäckt!
Vi har pratat om vad en skog är och kommit fram till att det måste vara många träd ihop, djur, insekter och stenar. Med oss ut i skogen tog vi glasspinnar och gjorde våra egna träd. Det blev både stora och små träd med långa eller korta grenar. Alla helt unika, precis som barnen!

I vårt familjeprojekt har vi den senaste tiden gjort dockor av olika familjemedlemmar. Isbjörnarna har kämpat på med att få till bl.a mammor och farmödrar med huvuden, kroppar, armar och ben.
När dockorna var klara så har de gjort mallar till kläder som vi sedan tillsammans klippt ut ur tygbitar. Gissa om barnen var nöjda då de kunde visa upp sina mästerverk!

Pandabjörnarna har skapat en docka som föreställer dem själv. Här använde vi en stor flirtkula och en blompinne som sedan förseddes med ögon, näsa och mun och lite hår på toppen förstås. Vi har tänkt att dessa dockor ska stanna här på förskolan en tid för att barnen ska kunna använda dem i leken. Det tror vi kan bli roligt och givande eftersom det ofta är rollekar med familjen i centrum som mycket handlar om.

Isbjörnarna har vid flera tillfällen lite sakta och försiktigt förberetts på att de blir brunbjörnar efter sommaren, genom att de varit med både på lek inne och ute i olika lekparker. De ser fram emot att bli ”storbjörnar”, och det känns ju roligt att det är en positiv känsla.

På samlingarna har vi fortsatt med matematik, språk, rim och rams på olika sätt. Har ni hört glassramsan? Eller hört vad Isbjörnen Isabella är för en? Och vem är Karl-Oskar? Sista veckan har vi fått in ett nytt moment och det har varit att några av barnen (Isbjörnarna) önskat att få berätta en saga för de andra kompisarna. Den här veckan berättades och sjöngs det om Bockarna Bruse med rekvisita. Väldigt givande att se och lyssna till deras text och höra på det demokratiska resonemanget barnen emellan.

Ha en fin fin helg!

Madde Bettan Anna

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *