Bloggen v 17

Tjena tjena såhär i slutet av april månad!

Vi är inne i ett insekts- djur-naturflow hos oss just nu. Det händer så mycket därute. Hur härligt är det inte att vara i skogen nu när man inte måste ha en massa kläder på sig, att inte frysa när man tar av sig vantarna och allt bara känns skönt!

I veckan pratade vi om hur olika djur, insekter och fåglar bor. Styrde det lätt mot fåglarna och myrorna. -” fåglarna bor i fågelholkar”. -” i träd”. Helt rätt, olika fåglar bor i olika sorters bon. Några av våra kompisar fick göra varsin fågelholk av återvinningsmaterial de fått av sopsamlarmonstret Pappis.

Den andra gruppen gav sig ut för att leta efter mängder med barr och små pinnar som ska bli en myrstack där det ska flytta in en massa myror. Vi har verkligen upplevt att det kryllar av myror i skogen. Vissa barn är överförtjusta i dem, medan andra ger ifrån sig ett tjut eller två.

Då vårt projekt detta läsår är årstiderna,så jobbar vi förstås med våren nu, och oj vad  mycket det är som händer runt oss. Körsbärsträden blommar med sina vackra rosa blommor och den upptäckten resulterade i ett skapande också. Det har sagt tidigare och sägs nu igen, denna grupp är verkligen intresserade av allt skapande och det tycker vi förstås är roligt! 

Vi var iväg till Enkehusparken en dag och lekte i bikuporna. Våra yngsta björnar, som tidigare haft vissa svårigheter att ta sig upp, har nu hittat tekniken som gör att ihop med viljestyrka,går det att komma upp. Stoltheten och lyckan att klara av det går inte att missta sig på. Det fysiska blir ju så mycket lättare nu när det inte behöver vara en massa kläder i vägen.

I onsdags så träffade ni kanske på Sara som vikarierade hos oss. Hon kommer att finnas hos oss lite då och då.

På torsdag, den andra maj så välkomnar vi en ny pojke till pandagruppen.

Det blev en kort blogg denna vecka, då vi just haft två korta veckor nu över påskhelgen.

Nästa vecka blir ju också lite upphackad i och med valborg och första maj, men sen ska det väl bli som vanligt igen.

Vi önskar er alla en riktigt solig och rolig helg!

Bettan och Madde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *