Bloggen v.21

Hej igen allihopa!

Då är vi i slutet på denna årstid, vår härliga vår och visst längtar vi efter sommaren och värmen nu när vi fått smaka på den nu de sista veckorna då den stora gula lyst upp och värmt våra något bleka nordbo kroppar. Och då kommer vi osökt inpå det viktiga i detta, nämligen solskydd!!! Några väljer solskydd i form av kräm och spray medan andra väljer tunna klädesplagg. Vad ni än väljer så är det bättre än ingenting alls! Kom ihåg att sortera ev plastflaskor, tuber, sprayflaskor et c i rätt avfallskärl vid återvinningsstationen eller åtvinningscentralen sen;).

Vi tog oss i förra veckan till återvinningsstationen vid Hemköp för att återvinna det som vi lagt i Plastis och Pappis återvinningskärl. Våra barn är så glada i att få göra detta. Dessutom hade vi med oss några saker som vår nya sopsamlarmonsterkompis Pantonomen ville ha. Hen hade dock inget kärl ute vid de andra, utan vi fick gå in på Hemköp och leta upp hens automat. Många var bekanta med Pantomomens automat, men spännande var det ändå och tänk att hen är så generös att hen ger tillbaka en gåva! En hel krona fick vi! Vad skulle vi nu göra med den?

Undrar om man kan köpa sig något i skogen för pengen? När vi är i skogen bjuds vi in i draklekar där drakarna bor på en stor båt och runt om båten finns hajar som de ska vinna över. Ibland faller en drake över bord och hur gör man för att rädda sin drakkompis? I ett annat hörn har det byggts upp ett fik där en eld gjorts upp så korvgrillning kan ske. En och annan vattenmelonsskiva kan köpas liksom kakor. På bilderna ser ni hur det görs  upp en eld, vår stora melonskiva och korvkiosken.

I onsdags var det äntligen dags för vår härliga årliga gemensamma utflyktsdag till Rönninge by (Täby) med alla barn inkl vårdnadshavare. Roslagsbanan till Hägernäs där traktorsläpet stod och väntade på oss. Så härligt, kändes nästan som om vi var en del av barna i Bullerbyn när vi skumpade fram efter traktorn. Väl framme vid bondgården fick vi visning av djuren på gården. Kor, tjur, kalvar, lamm, getter, höns, tuppar, kaniner, grisar och hästar. De sistnämnda fick alla barn rida på då vi alltid hyr två ponnysar. Sen var det ett trött gäng som satte sig på tåget tillbaka till civilisationen. Tack alla för en supermysig och givande dag!

Dagen efter fick barnen göra eget smör. Vi pratade om olika mejerivaror vi får från korna och alla fick smaka på olika saker, mjölk, yoghurt, ost, grädde och så smör, vilket vi sedan vispade till. Spännande, vad hände med grädden och varför. Om det smakade gott? JAAAAA!

Den här veckan avslutade vi med att några fick gå på teaterbesök och fick se föreställningen ”Klä På Klä Av”. Våra barn tycket den var väldigt rolig enligt dom själva och de pedagoger som var med. Vad den handlade om?

-” En tokig vuxen som hette Klara, som inte kunde klä på sig”

-” Byxorna passade inte, dom var hennes morfars. Dom var ganska gigantiska”

Nu önskar vi er alla en trevlig helg och ser fram emot nästa vecka

Bettan Anna Madde

 

 

 

En kommentar till “Bloggen v.21”

  1. Tack för en fantastisk dag på Rönneby gård!
    Här hemma sorteras det för fullt och vi är så glada över att barnen vill hjälpa till att ge till Glas-Klara och Wellmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *