Bloggen v 22

Hej Bloggen,

Såhär i maj/ juni är det ju rätt mycket som händer. Det har varit vernissage, firande av förskolansdag, heldagsutflykt till Rönningeby och inom kort är det sommaravslutning då vi välkomnar sommaren, önskar alla de barn som slutar hos oss ”lycka till”och Önskar varandra ett fint sommarlov.

Till denna fina tradition vi har tillverkar vi självklart de traditionsenliga huvudbonaderna. I år pryder vi Pandabjörnar och Isbjörnar dessa lite extra med valfri kompis som var och en fått välja. ”-hur kan min bli såhär fin”. Nu gäller det att de håller till den 13 juni, för inte alla vill lämna ifrån sig kransarna i färdiga utförandet😀.

I tisdags fick barnen rösta på vilken park de ville leka i. Vi pedagoger hade tänkt Krokodilparken och Enkeparken, men si det sistnämnda var det ingen som önskade gå till. Däremot Vasaparken…vi tycker att den parken är lite för öppen och oöverskådlig att vara i med våra yngre, men nu var det endast tre stycken som ville gå dit och det skulle ju fungera då. Sagt och gjort, tre barn till Vasaparken där det var sång och musik (mkt uppskattat, så dit kommer vi gå fler tisdagar med ngr stycken) och resterande till Krokodilparken där klätterställningen och karusellen är det som lockar och utmanar alla! Hur får man snurr på karusellen? ”-ni måste hjälpa, jag kan inte själv”. Här krävs samarbete och armmuskler!

 

Skogen i onsdags bjöd på upptäcktsfärd. Vi gick in i spenaten, för det fullkomligen växer så det knakar. Vi klev över en hel del trädstammar, upptäckte en massa spindelnät och andra insekter, balanserade över en smal stock över ån och tog oss ner för en brant dikeskant, kröp under grenar och hoppade på mosstäckta stenar. En rörelsepromenad helt enkelt. Under promenaden stötte vi på en dinosaurie vi fick sitta på och på en av stockarna upptäcktes ett spår av tiger.. ni ser klomärkena va?

Den här veckan är det Kristihim = förskolan hade stängt igår, men idag fredag har vi öppet för de barn som behöver omsorg. Parklek i det fin fina vädret stod på dagens planering och en god lunch i barnens smak.

Nu önskar vi alla en trevlig helg

Anna  Bettan  Madde

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *