Bloggen v.22

Hej alla bloggläsare,

Här kommer nu terminens sista blogginlägg.
Den här veckan har barnen jobbat klart med sina arbeten inom de olika projekten. Det har även fixats en hel del inför den kommande utställningen som vi ska ha. Det har gjorts olika myror till vår myrstack som sitter på en vägg för beskådning. Det blev nog flest stackmyror och sedan tillverkades det några svartmyror också. Det var lite pilligt att få dit alla benen och det gick åt mycket lim från limpistolen. Men fina blev dom😊

Det har även jobbats vidare med våra drömfångare som vi har pysslat med ett tag nu. Vi tog med oss pinnar från skogen som vi böjde till så det blev en cirkel. Det har lindats garn runt cirkeln och sedan gjorts ett nät där det är tänkt att mardrömmarna ska fastna. De har sedan dekorerats med fina pärlor och fjädrar.

Den här veckan har vi även varit iväg på vår årliga utflykt till Rönninge by i Täby. En mycket uppskattad tradition för oss alla. På grund av pandemin har inte vårdnadshavare fått följa med oss på två år, men i år gick det bra. Trots det tråkiga vädret hade vi en supermysig dag tillsammans.

Vi åkte traktorsläp till gården och sedan tillbaka till tågstationen. Det regnade tyvärr på vägen hem men alla barn var glada och det sjöngs sommarsånger hela vägen.

Vi fick lära oss om hönsen på gården och fick klappa på hönan Popcorn, hon var riktigt mjuk. Getterna gick runt fritt och blev nyfikna på oss när vi kom gående.

Vi fick lära oss om kossan och se en alldeles nyfödd kalv. När vi gick in till lammen blev vi alla väldigt förvånade för dom här lammen tyckte så mycket om att bli klappade att de sprang fram till oss och de ville inte att vi skulle gå därifrån. Det var många som var sugna på att ta med ett lamm hem till förskolan.

Vi hälsade på en kaninunge som bara var åtta veckor gammal och inte hunnit få något namn än. Det fanns även tre små minigrisar på gården. Innan det var dags att hoppa på traktorsläpet och åka hem fick vi rida på två hästar i en hel timme.

Vilken lyckad dag det blev och vilka fina minnen vi bär med oss.

Det var allt för den här terminen,

Bettan, Emma, Lotta, Madde & Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *