bloggen v 22

Så var det fredag igen och solen skiner fortfarande! Håller det i sig till semestern och semestern ut? Enligt bondepraktiken så kommer vi få fint  hela juni, juli och augusti!

Vi vill börja med att tacka så jättemycket för igår när vi hela gänget åkte till Rönningeby! Verkligen kul att det var så god uppslutning !Våra barn är fantastiska! Kan inte sägas nog många gånger. Rönningebydagen är en av många traditioner vi har på S-E Björnen och som vi varje år ser fram emot.

Bild

Något vi inte önskar återkommer år till år är årets ilskna, ”giftiga” och stora myggor som ser oss som ett  smörgåsbord när vi kommer till skogen varje onsdag. Vi är verkligen inga fans av dessa flygande flygfän, men vi tänker inte ge oss!

Vi tog med oss timglaset ut för att prata och leka med tid. Att sitta och vänta i en minut eller gör något man inte tycker är så roligt, gör att en minut känns långt, det var vi enade om allihopa. Om man däremot gör något som är kul så kan en minut kännas väldigt kort! Vi tävlade, timglaset mot alla oss. Tillsammans samlade vi olika saker under en minut. Det valdes kottar, pinnar och löv. Först ut blev att samla ihop pinnar, sen kottar och sist löv. Pinnarna var först ut och tänkt så många pinnar det blev, likaså kottar, men varför blev det fler pinnar och kottar än löv på den vita duken…?

Något annat som hör ihop med tid och hjälpas åt är att städa på förskolan. De äldre björnarna har under en längre tid haft städmusik och nu har även våra yngrebjörnar städmusik. Den här veckan har de städat till ”Vi äro musikanter”.  Det var magiskt, så fort det gick! Får se hur nästa veckas städmusik kommer låta…

Att vi pratat mycket familj och antal familjemedlemmar denna termin har väl inte undgått någon! Ett litet prov på detta blev när var och en skulle plocka ihop sin familj i form av pappersfigurer, till antal och kön. Vi färdigställde nästan vårt familjediagram. Alla har en mamma och en pappan men alla har inte syskon och alla har inte bara två barn i sin familj…och där kom två hundar, dom är inte barn…eller hur?

Isbjörnarna har fått programmera två och två i appen Lightbot Hour och med Pandabjörnarna har vi fortsatt programmera med Bee-Bot. Samarbetet gick väldigt bra och glädjen i att man programmerat rätt var så stor!

På gympan förra veckan handlade om att para ihop olika djur med deras bon, vilket djur bor i en fågelholk, stall, håla i marken osv. Idag efter favorituppvärmningen tog vi fram ärtpåsar, rep och den stora härliga fallskärmen.

Den här veckan var första veckan som våra Isbjörnar var med på storbjörnsgympan i Vasaparken. Spännande, roligt, jobbigt och ”skitkul”

Vi önskar er alla en solig varm helg!

Bettan Madde Anna

 

 

 

 

En kommentar till “bloggen v 22”

  1. Tack själva för utflykten! Det är lika härligt varje år. Barnen har så kul och är så duktiga på alla sätt och vis. Vädret gjorde ju inte hela vistelse sämre. Underbart.
    Tack för att ni fixar detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *