Bloggen V. 23

Hej Bloggen

Den här veckan har vi gjort äggsperiment med barnen. Vi har ju jobbat med bondgårdsdjur en tid nu så vi passar på att göra experiment med ägg och ättika. Vad händer med ägget när man lägger det i ättika?
Vi känner på de okokta äggen innan vi lägger dem i glasen. Vi tar ett vitt ägg och ett brunt ägg. Vi häller på ättika och låter äggen stå ett par dagar.

 

På torsdagen tog vi fram äggen för att se vad som hänt. Äggen har nu blivit större och gummiaktiga. Ättikan har löst upp kalken i skalet på ägget. Vi känner på äggen och diskuterar vad som hänt. Äggen kan faktiskt studsa😀

I tisdags var vi i Uggleparken och lekte. Parkleken är en av barnens favoriter. Vi klättrar och utmanar oss själva i insekterna och i myrstacken. Vi leker kurragömma och klättrar högt upp i blommorna.

Vi har även uppmärksammat Sveriges nationaldag. Barnen har skapat egna flaggor som hänger uppsatta i taket för beskådning. Vi sjung Sveriges nationalsång och pratade om varför vi firar nationaldag.

Just nu råder det korthusfeber bland de äldre barnen. Vi bygger med stora och små kort. Det gäller att vara riktigt fokuserad och koncentrerad. Vi bygger på höjden och på längden. Kanske kan man balansera upp korten med hjälp av magneter?

 

Det pärlas även mycket pärlplattor just nu. Barnen gör egna mönster och skapelser. Även här byggs det på höjden. Vi hjälps åt att bygga och att komma på hur vi ska gör för att få till pyramider och blayblades.


Idag har vi gympat på Hälsingehöjden och spelat bandy. Barnen delades in i olika lag och vi hade en liten turnering. Oj vad vi kämpade. Riktigt spännande och svettiga matcher blev det😅

Trevlig helg

Lotta & Tina

En kommentar till “Bloggen V. 23”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *