Bloggen v 3

Nu har vi varit igång i nästan två veckor inpå detta nya decennium…2020! Önskar Er alla läsare god fortsättning och vi ser fram emot en ny härligt termin ihop.

Förra tisdagen var det en liten skara barn som kom tillbaka till förskolan efter ett väldigt långt juluppehåll. De var så glada att träffa varandra igen och att vara tillbaka på förskolan. Ett av våra barn längtade så efter att få komma tillbaka att han räknat ner dagarna från nyår!

Förra onsdagen var vi till parken ihop allihopa, både yngre och äldre björnar. Det är verkligen inte ofta det händer, men kanske kan det bli mer av det denna termin, för vi kände allihopa att det var så givande. Vi Isbjörnar gick tillbaka dit även på torsdagen enligt önskemål.

Två av våra tidigare Isbjörnar har nu denna termin blivit storbjörnar, Brunbjörnar. Känns helt rätt men lite ovant för oss Isbjörnar som fortfarande är Isbjörnar denna termin. Som tur är ses vi och kan leka med varandra varje dag.

Denna vecka har alla kommit tillbaka. Vi har kommit igång med veckans alla undervisningsmoment och nytt för denna termin är att vi ska ha en yogastund per vecka. Med hjälp av ljus och vår magiska kula fick vi en lugn skön atmosfär där vi fick bekanta oss med yogans katt, hund, orm och ko via en saga. Efter sagan fick ett glas som var fyllt med lite örtte, vi fick en sked och så fick vi en droppe honung i. Sen var det dags att försiktigt röra om med skeden i glaset….ni skulle ha hört vilket härligt ljud som skapades då. Självklart fick vi smaka på vårt te. Gott tycket några medan andra hellre tog vatten.

Här får vi alla känna på vår magiska yogakula

Veckans gympapass avslutades med avslappning till yogamusik, men innan det fick våra kroppar och muskler en genomkörare med favorituppvärmningen och en välbekant hinderbana med nya inslag. Våra barn älskar verkligen hinderbanor av olika slag. Dom vill inte sluta!

Klättra i och ur, koordination, balans, styrka

Lika lite ville de sluta leka bockarna Bruse i skogen igår. Rollerna byttes av och stundvis var de fler troll under bron än bockar på bron. De fina med att leka X antal gånger efter varandra är ju att vissa barn hinner observera tillräckligt många gånger för att vid sjunde gången sjunga och agera. Det är så härligt att se och uppleva den stunden!
Vidare hade vi matematikundervisning som mynnade ut i att vi spelade ”pinnespelet”. Två lag, en stor tärning och 12 pinnar.

Ena laget vann stort… gråt och tandagnisslan hos det andra laget

Vi avslutade veckan med skapande där vi gjorde dessa fina snögubbemålningar där matematik och språk förenades.

Ha en vintervarm helg och locka gärna hit lite kyla så vi kan få pulkasnö och härlig skridskois!

Over and out!

Bettan Tina Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *