Bloggen v.34

Hej Bloggen,

Så var vi äntligen igång igen efter härliga veckors semester. Nu är alla barn tillbaka och vi kör på för fullt med inskolningar. I början av en termin brukar vi under ett par veckors tid prata om ”kompis”. Vad är en kompis? Vad kan man tänka på när det kommer en ny kompis till förskolan? 

Vi har gjort olika samarbetsövningar och lekt namnlekar. Vi rullar ett garnnystan till varandra och försöker hålla i garnet med ena handen. Det gäller att samarbeta för att inte tappa tråden.

Det var väldigt klurigt att lyckas rulla tillbaka garnet igen. Men vi lyckades!!

Vi har även hunnit måla sommarbilder i veckan. Vi använde oss av oljepastellkritor och vattenfärger. Vi partar om något vi gjort i sommar när vi varit lediga. Hur kändes det? Hur såg det ut? 

När vi målat klart vår bild spelar vi in ett ljudklipp där alla får berätta om sitt ”sommarminne”. Vi skapar sedan var sin Qr-kod av ljudklippet och sätter den bredvid bilden. Kom gärna in och scanna våra koder och lyssna på allt skoj vi gjort.

I onsdags gav vi oss iväg med tunnelbanan ut till Sätra för att se parkteatern Den lille girige, en föreställning fritt efter Moliéres  Den girige. Många stationer senare närmare bestämt 15 stycken, var vi äntligen framme. Det fanns som tur var en rolig parklek att leka i medan vi väntade på att teatern skulle börja. Teatern var faktiskt ännu bättre än parkleken. Den handlade om två barn som inte gärna delade med sig av sina saker till varandra, och en mamma som bara ville prata i mobilen. Barnen fick tag i mammans mobil och det blev en riktigt härlig lek då mamman jagade barnen mitt i publikhavet.

 

När vi kom hem från vårt teaterbesök utvärderar vi tillsammans med våra gubbar. Hur kändes teatern?

Igår torsdag kom Morris på besök. För er som inte vet vem Morris är så kan vi berätta att det är en katt som pratar engelska. Igår sjöng vi sången Hello, what`s your name för att lära Morris alla våra namn. Vi ritade egna bilder av Morris och lär oss vad de olika färgerna heter på engelska. Vilken färg har Morris på tröjan, på pälsen, på morrhåren och på ögonen? Hur säger man det på engelska? Det vet de flesta barnen, så fråga dem😊.

Idag fredag har vi gympat i Vasaparken. Vi började med att värma upp vår kropp. Sedan var det dags att träna inför det årliga Bamseloppet som går av stapeln om några veckor. Vi sprang 300 meter. Vi hade med oss fallskärmen och gjorde olika samarbetsövningar med den. Dels bytte vi platser med varandra och vi samarbetade med att låta nallen Björne flyga i luften och landa i fallskärmen.

Det var allt för denna gång, trevlig helg!!

Tina & Lotta

2 reaktioner till “Bloggen v.34”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *