Bloggen v.34

Hej Bloggen,

Nu är vi äntligen igång igen efter flera veckors sommarledighet. Härligt att det är så varmt och skönt trots att vi närmar oss slutet av augusti. Den här veckan har några nya kompisar börjat hos oss, två hos de äldre björnarna och fyra hos de yngre björnarna. Välkomna!!

Hos oss på Björnen startar vi varje termin med ett kompisprojekt. Detta gör vi för att få ihop gruppen och för att repetera vår värdegrund. Vi pratar om vad en kompis är och hur man är en kompis. Hur känns det att komma ny till en förskola? Vad kan vi göra för att det ska kännas bra?

På samlingarna leker vi ”lära känna lekar”. Vi leker ”stöten” där vi skickar en stöt till en kompis i ringen, den vandrar sen genom alla kompisar tills den kommer tillbaka till den som skickade den. Vi flätar en fläta med varandra. Då lär vi oss varandras namn samt att vi samarbetar för att klara av att fläta ut varandra. Klurigt men roligt!

Den här veckan har vi även sjungit många roliga kompissånger. Vi sjunger bland annat ”kramas med dig” och ”ingenting-visan”. En ny favorit är ”nu ska vi spela på trumman”. När vi sjunger den tränas barnen i att våga vara i centrum, när du spelar på trumman och kompisarna tittar på just dig samt att vi lär oss vad alla nya kompisar heter. 

Vi har även lekt olika samarbetslekar med fallskärmen. Vi hjälps åt för att hålla fallskärmen i luften. Vi samarbetar så att inte våra ärtpåsar ska ramla ut. Vi byter plats med varandra och turas om att sitta under fallskärmen. Vi lär känna varandra och jobbar tillsammans för att stärka gruppen. Alla behövs och alla är lika viktiga. 

Äntligen så är våra innergårdar klara! Det har jobbats där sedan påsk och vi har alla varit spända på hur det skulle bli. Nyfikna barn har hittat en springa i plasten som täckt fönstren,  där man kunnat se jobbarna slita dag ut och dag in. 

Lyckan var stor då vi efter sommarledigheten fick komma ut på gården igen. Att det ena huset, rutschkanan och trädet försvunnit var inget som spelade någon roll. 

De första dagarna var det verkligen nyhetens behag och de flesta barnen ville bara leka och cykla runt på det numera plana underlaget. 

Cyklarna har också förvandlats till allt mycket som t.ex pengamaskin och godismaskin. Pengar kunde man få helt gratis. Tack för det! Cykeltvätt har det också blivit en hel del av. 

Nu är vi alltså tillbaka till att barnen lämnas på gården och en tid framöver blir det hämtning där också. 

Självklart har vi förstås också varit iväg till lekparkerna i närområdet, som vi alltid gör. Då vi en dag besökte Krokodilparken så var det ett barn som spontant utbrast ” Det är ju nästan som att komma hem”. Ja, det blev ju onekligen en lång tid som den parken var vår hemvist. 

I lekparkerna har vi märkt att barnen har vuxit både på längden och fått mer muskelstyrka då de klarar mycket mer nu än bara för några månader sedan. Vissa har också blivit betydligt mer modiga och visar gärna upp sina nya konster. Att se barnens stolthet över att lyckas är en obetalbar känsla. 

Ha nu en härlig helg så ses vi på måndag!

Lotta &Madde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *