Bloggen v.34

Hej Bloggen!

Så härligt att vara tillbaka och träffa alla barnen efter en varm skön semester.

Så här i början av en termin jobbar vi alltid extra mycket kring normer och värden med barnen. Vi pratar om vad en kompis är och gör olika samarbetsövningar för att alla ska lära känna varandra. I början av veckan fick barnen ”fläta en riktig fläta”. Barnen sitter i en ring och håller varandra i händerna med armarna i kors. Tillsammans försöker vi fläta ut en kompis i taget utan att släppa händerna.

I tisdags fick barnen massera varandra till massagesagan Myran. När vi masserar varandra stärker barnen sin självkänsla samt ökar sin kroppsuppfattning och koncentrationsförmåga. Alla barn tyckte det var väldigt skönt och ville att vi skulle läsa saga flera gånger.

När vi var i skogen fick barnen även där leka olika lekar. Vi lekte bland annat ”Alla ekorrar byter bo”. Det gäller att vara snabb och listig för att hinna ta ett bo innan en annan ekorrkompis hinner före.

Barnen fick även programmera varandra. Vi jobbade två och två. Tillsammans bestämde vi vilka tecken som skulle användas. Hur ska jag trycka för att få min robot att svänga? Hur gör jag för att den ska hoppa över en sten? 

Vi lekte även ”ett, två, tre röda lyktan stopp”. 

Igår kom Morris på besök. Hen är en katt som bara pratar engelska. Nyckelpigan Maria var också med och vi pratade om hur den känns att ha en kompis. Tillsamman gjorde vi vårt Friendship tree. Barnen fick trycka sina fingrar i olika färger och benämna dessa på engelska. Tillsammans sjöng vi sången ”Hallo whats your name”.

Idag har vi gympat i Vasaparken. Vi har tränat inför Bamseloppet som går av stapeln den 7de september. Vi värmde upp vår kropp med leken Följa John efter det sprang alla barnen några varv runt fotbollsplan. Vi drack mycket vatten och spelade fotboll.

Den här veckan har vi även målat till musik av Edvard Grieg. Vi använde oss av pastellkritor och vattenfärger. Vad tänker du när du hör musiken? Hur ser det ut? 

Trevlig helg

Tina & Lotta

2 reaktioner till “Bloggen v.34”

  1. Oj vad mycket spännande ni hinner med på en vecka! Ebba älskade flätan och ville gärna att vi skulle leka hemma men lite svårt bara två personer. Tur att alla kompisarna kunde göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *