Bloggen v. 38

Hej Bloggen,

Den här veckan har vi firat Internationella fredsdagen på förskolan. Det gör vi genom Pinwheels for Peace, då vi gör fredssnurror. Vi har tillverkat varsin egen snurra av tjockt papper, blompinne, ståltråd och pärlor. 

Vi målar pappret i härliga färger sen klipper vi i pappret så vi får fyra vingar.

Vi snurrar ståltråden till en axel och trär den genom snurran och sätter på pärlor. Sen sätter vi på snurran på blompinnen. Nu är vindsnurran klar.

I torsdags gick vi till Vasaparken och planterade våra snurror. Vi sjöng våra favorit kompissånger ”Ingentingvisan”, ”Kramas med dig” och ”Fredssången”. Sen var det äntligen dags att testa våra vindsnurror. Klara, färdiga, spring…..Vi sprang ner för backen i full fart.

Förra veckan när vi var i Judarskogen upptäckte vi stora fotspår på marken. Hm vad konstigt… Vi följde spåren som för övrigt var väldigt stora, en bit in i skogen upptäckte vi ägg som låg på marken. Vi tog reda på att vi kunde ta med äggen hem och lägga dom i ett glas med varmt vatten.

För att inte missa ifall äggen skulle kläckas när vi var hemma så filmade vi ägget hela natten. Efter tre dagar kläcktes äntligen ägget och nu har vi en liten dinosaurieunge på förskolan som vi döpt till Bertil.

I onsdags åkte vi tillbaks till Judarskogen och Bertil fick självklart följa med. Det var första gången som Bertil åkte tunnelbana, han var lite rädd i början men vi tog väl hand om honom. När vi var framme i skogen byggde vi upp en hinderbana som vi alla skulle ta oss igenom.

Bertil fick vara med om mycket spännande saker den dagen. Det byggdes upp kanor och sängar till honom i skogen och alla ville att han skulle vara med och leka.

Idag fredag har vi varit på Konserthuset, där Ida med dockan Lisen presenterade systrarna Gudrun och Hannah som spelade fiol och cello. Vi fick både sjunga och dansa och efter konserten fick vi spela trumpet, flöjt och fiol. Flera av barnen blev väldigt sugna på att lära sig spela ett instrument. 

Det var allt för den här gången,

Trevlig helg 

Tina, Lotta & Anna

En kommentar till “Bloggen v. 38”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *