Bloggen v 39

Nu har vi varit igång i sju veckor på denna hösttermin och vi har hunnit med mycket! Framför allt har vi fått nya kompisar till gruppen och även nya vikarier till Björnen, vilka heter Ebba, Emma och Thelma. Vi har också kommit igång med terminens två olika projekt. De yngre Isbjörnarna kommer ha ”Bondgården” som projekt och de äldre Isbjörnarna kommer utforska och lära kring djuren i vår svenska skog.

Bondgårds djuren blev presenterade av Igelkott och Kanin på en samling. Vi började med ko, gris och häst, men rätt fort tillkom hönan….. har såklart presenterat sig på samlingen där vi sjungit sånger, läst böcker och berättat sagor.

Barnen fick välja vilket bondgårdsdjur de ville göra på en av de skapandestunderna vi haft och de har även hjälpt till med att bygga upp vårt bondgårdslandskap.

När vi läste Nicke Nyfiken på bondgården handlade en sida om hönan och hennes ägg. Vi gick och hämtade ägg, som vi kände på, lyssnade på och knäckte två. Det var bara ett av barnen som ville känna på det knäckta ägget i skålen. Kompisarna talade om att det var gult och kladdigt. Jo, vi provade att kasta ett ägg också…

Favoritsången just nu är ”Per Olsson han hade en bonnagård…” för att vi byter ut Per Olsson till barnens egna namn och de får tala om vilket djur de önskar sjunga om. Då blir texten såhär ” vår kompis XXX har en bonnagård…”

För två veckor sedan fick de äldre isbjörnarna ett brev skickat till sig av en ny kompis som heter Ugglan. Det visade sig att Ugglan var kompis med våra vänner Kanin och Igelkott och undrade om han kunde få börja på björnen med oss. Det fick han gärna. Vi visade Ugglan runt i våra lokaler och presenterade honom för Björnenkompisarna och pedagogerna. Vår nya kompis Ugglan är både smart, rolig och snäll och som älskar att läsa böcker och lära sig nya saker. Tillsammans med Ugglan ser vi fram emot att lära oss och utforska massor av nya saker den här terminen.

I torsdags gick vi upp i gläntan bakom Krokodilparken och gissa vem vi träffade där?

Barnen har frågat ugglan om han skulle vilja bo hos oss, det ville han gärna, så nu är vi i fullgång med att bygga ett bo till ugglan i vårt stora träd som står inne i Galaxen.

Den här veckan har vi förutom att jobba med våra projekt fört två av S-E Björenens många traditioner vidare. I måndags uppmärksammade vi Internationella fredsdagen och deltog i Pinwheels for peace. Varje barn gjorde en fredssnurra som vi planterade i Vasaparken.

Tillsammans sjöng vi flera kompissånger bland annat Här är jag, här är du, Barn i alla länder och Bamses sång.

Sedan gick vi högst upp i backen och sprang nedför backen. I år kom vinden uppifrån lekparken, så snurrorna snurrade ännu bättre när vi gick upp för backen. Det blev många funderingar om huruvida vinden eller fartvinden får snurrorna att snurra bäst.

Vi avslutade veckan med att springa det årliga Bamseloppet! Vilka fantastiska kämpar vi har! Ett stort tack vill vår egna hejarklack som inte gick av för hackor denna fredags förmiddag!

Och där går starten. Heja, Heja, Heja!!!

Nu önskar vi er alla en underbar hösthelg!

Bettan, Cissi & Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *