Bloggen v.4

Hej Bloggen,

Vart är snön och vintern är det många av oss som undrar. Vi har i veckan repeterat vad de tolv månaderna heter samt vilka våra fyra årstider är. Många av barnen var osäkra på om det verkligen var vinter eftersom vi inte har någon snö. Om det hade funnits snö hade vi kunnat åka pulka och gjort snögubbar. Så istället för att göra snögubbar i snön har vi skapat egna snögubbar av pads.

Vi limmar och klipper. Vi benämner olika geometriska former. Vilken form ska du ha på näsan? Vilken form har du på hatten? Hur många cirklar ska du ha till din snögubbe?

När vi träffade Morris fick vi lära oss att snögubbe heter snowman på engelska. Hen lärde oss även ord som hat, carrot, eyes och circle. Vi klippte, klistrade och svarade på frågor som ”what color would you like on your hat?” Vi tränar oss i att våga prata och svara på frågor. 

I skogen har vi lekt olika samarbetslekar. Vi lekte en lek som vi kallar alla nötter byter bo. Alla barn är ekorrar. Vi är indelade i olika ekorrfamiljer. Sen gäller det att knycka nötter från varandra. Den familj som har flest nötter i slutet vinner. Vi gjorde även en samarbetsövning där vi jobbar två och två, en går iväg och hämtar något i skogen. Sen ska man beskriva det man hämtat för sin kompis utan att tala om vad det är. Så här beskrev en kompis sin sak ”det är litet, det sitter på trädet, det svävar i luften på hösten”

Vi gjorde även en matematikövning i skogen. Vi arbetar i par och får ett sifferkort per par. Sedan ska vi hitta rätt antal av något naturmaterial som sifferkortet visar. Vi räknar och samarbetar tills vi kommer fram till rätt antal.

Vi har gjort flera olika gruppstärkande övningar som barnen tycker är roliga de senaste två veckorna. En ny favorit bland barnen är ”vem är min vän”. Ett av barnen går ut från rummet, vi andra utser en person som är barnets vän. Sen ropar vi in barnet som gått ut ur rummet, nu ska det gå runt och fråga sin kompisar vem är min vän? Kompisen svarar genom att beskriva vännen utan att säga vem det är till exempel ”din vän tycker om att rita” eller ”din vän har randiga strumpor”. Så fortsätter leken tills man klurat ut vem som är ens vän.

Idag och förra fredagen kunde vi äntligen åka skridskor igen. Som vi längtat. Vi tränar på att stanna, åka baklänges, åka snabbt och på att göra bubblor. Vi lekte även ”alla nötter byter bo”  fast nu fick ärtpåsar vara nötter. Vi testade att leka dansstopp på isen. Många barn från andra skolor blev sugna på att vara med när de hörde musiken så vi fick en ganska stor publik till slut.

Det var allt för denna gång😊

Trevlig helg

Lotta, Cissi, Madde, Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *