Bloggen v. 40

Hej Bloggen,

I Judarskogen har vi sett hur björkarna skiftar färg, så vi har skapat en egen björkskog där det växer svampar i alla möjliga färger och former. Det är några djur som har flyttat in också. Vi har tittat på ormbunkar och de fanns redan på dinosauriernas tid.

På UR Skola tittar vi på ett matematikprogram som heter Ett, två, tre… Tyra! och det handlar om dinosaurie ungen Tyra som hamnar på en förskola. Tillsammans har vi mätt att Tyra är sju stora spadar lång och hon har bara två fingrar på varje hand. Hur många har vi? Hur stora fötter har hon? Är våra större eller mindre? Vi ritar av våra fötter och fotspår från dinosaurier i naturlig storlek. 

Vår dinosaurie Bertil har mystiskt nog krympt, så vi beslutade oss för att lägga honom i blöt och kontrollmäta honom en gång om dagen, för att se om han kunde växa sig stor igen. Han kanske kan bli lika stor som Tyra. Tänk om han blir så stor så att han inte får plats i vattenskålen? 

Åh han växte och växte…

Vi har fått i uppdrag att ta reda på mer om dinosaurien Bertils vänner som lever än idag. Vi bestämde oss för att göra ett besök på Skansen-Akvariet, för att ta reda på mer om reptiler och vi tittade även på fåglar som också härstammar från dinosauriernas tid.

Lemurerna var väldigt intresserade av oss och de kom väldigt nära för att hälsa på oss. Krokodilerna låg blickstilla när vi kom, men sen badade den ena och den andra gapade och visade upp alla sina tänder. I regnskogen luktade det inte så gott, men vi såg fina ödlor och söta små apor. Efter besöket i Akvariet lekte vi i lekparken.

Vi avslutade vårt  Skansen besök på det nyöppnade Baltic Sea Science Centre och tittade på Östersjöfiskar.

Som många av er vet har nu Friskis dragit igång igen och vi har sprungit och svettats i massor. Vi har sprungit hinderbana, lekt ”kom alla mina gympabarn” och kinesiska muren. Sedan avslutade vi med barnens favoritlek Moroten som går ut på att bonden skördar alla sina morötter.  

Nu önskar vi er en finfin helg!

Lotta, Anna & Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *