Bloggen v 41

Hej hopp!

In i oktober månad har vi hunnit och hösten har gjort sig väl påmind. Vi märker det framför allt för att gummistövlar, galonbyxor och galonvantar har kommit att behövas, men också för att det sker mycket i naturen.

Förra veckan fortsatte vi med färg och form i naturen genom att göra naturtavlor tillsammans i mindre grupper. Varje grupp fick i uppgift att hämta olika naturmaterial i olika färger och sedan skapades dessa tavlor.

Syftet med detta var att visa på att allt man skapar inte behöver vara bestående, att man kan ändra, lägga till eller helt enkelt ta bort för att sedan börja om igen med samma material och att det blir ett föränderligt konstverk.

Denna vecka tog vi med playdoo och gjorde avtryck av skogens skatter. Det var många glada tillrop när de såg hur avtrycken från pinnar och kottar visade sig i degen.

Roligast var nog allt att sedan få göra korv och marshmallows av playdoon och grilla till födelsedagssång!

ja, må hon leva, ja må hon leva….hurra, hurra, hurra!!!

Dagen efter tog vi fram riktig lera och gjorde samma sak, men med en lera som ämnade sig bättre till detta än playdoo. Det var lika glada, förvånade och stolta keramiker nu som i skogen.

”jag ser lövet här i leran”
”titta titta titta”
mönster från en grankotte, som genast blev en igelkotte!

Till vårt bussprojekt har vi gjort ett brädspel där barnen varit med att få skapa passagerare i form av dom själva. Sen spelades det. Man fick välja färg på buss man ville åka i, men var man fick sitta, det bestämdes med hjälp av en tärning.

Syftet är att leka in matematik och språk ihop med en estetisk läroprocess.

Gympan denna vecka fortsatte att gå i konditionen- och bollens spår. Att få upp puls och känna att man blir varm för att vi rör på oss är nyttigt och är bara gott för kropp och knopp. I bolleken övar vi olika moment så som att rulla till varandra, kasta och ta emot och studsa iväg den. Övning ger färdighet och lycka när man lyckas! Tyvärr kunde vi inte använda fotona vi tog då det var ett och annat ansikte med.

Sist men inte minst, den här veckan har vi välkomnat ytterligare en Björnkompis till oss. Sista inskolningen för terminen och förhoppningsvis den sista för hela läsåret då vi inte vill släppa någon av våra härliga Björnar!

Vi önskar er alla en trevlig helg och ser fram emot ytterligare en vecka!

Bettan Cissi Madde

2 reaktioner till “Bloggen v 41”

  1. Bussprojektet fortsätter att vara mycket uppskattat. När vi åkte tåg senast uttryckte vår lille Björn glädjestrålande: En glashammare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *