Bloggen v. 42

Hej Bloggen,

Vi har under den här och nästa vecka, FN – veckor på förskolan. Vi började veckan med att prata om vad FN är och gör. Vi pratade om olika länder och diskuterade en stund kring vilka länder barnen besökt och känner till. Vi tittade på vår världskarta och jordgloben.

Barnen ritade olika flaggor och pratade om vilka färger olika länder har på flaggan. 


Vi har många barn som varit i Spanien så i början av veckan fick vi lära oss att räkna till tio på spanska. Vi pratade om tjurfäktning och enades väldigt snabbt om att det är bra att det numera är förbjudet. Vi dansade till Macarena och pratade om Tomatina.

Ett annat land som vi pratat om i veckan är Mexico. Vart ligger landet på kartan, är det nära Sverige?  Vi tittar på jordgloben tillsammans. Visste ni förresten att det finns pińata i Mexico. Vi pratar om filmen Coco och Dia de muertos. Alka dansar och sjunger  till ” Poco Loco”. 

När vi var i skogen i onsdags pratade vi om Sverige. Vad vet vi om Sverige? Jo, vi vet att vi pratar svenska i Sverige och att det finns många älgar närmare bestämt runt 400 000 älgar. Vi pratar om Allemansrätten och vad det innebär. Visste ni förresten att världens äldsta träd finns i Sverige?

Vi vet att ABBA och ”Mamma Mia” är från Sverige och att Zlatan är svensk.

Igår fick vi lära oss massor om Frankrike. Eiffeltornet ligger där och det finns ett Disney land i Paris. Vi lärde oss säga Bonjour och merci. Det äts mycket baguetter och pain au chocolate i Frankrike och de äter anka till middag. 😊 I Nice finns det fina sandstränder och roliga parklekar.

Idag har vi pratat om Thailand. Vi har lärt oss att det Thailändska nyåret firas i april. Då sprutar barn, vuxna och elefanter vatten på varandra för att börja året rena och lyckliga. Maten dekoreras med vackra blommor och stränderna är underbara.

Njut av  en varm och fin hösthelg,


Lotta & Tina

En kommentar till “Bloggen v. 42”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *