Bloggen v 43

”Dagarna dom går och går efter varandra, måndag, tisdag, onsdag torsdag, fredag, lördag, söndag…” (en sång)

Ja, tänk förra onsdagen när regnet föll och vi bestämda att vi skulle gå till Observatoriekullen istället för att åka till skogen…vilken tur att vi gjorde det, för vi mötte Stubben.

Han berättade för oss att Pantonomen hade fyllt år och att han nu skulle gå och gratulera honom. Vi ville självklart vara med.

Stubben talade om att det bästa Pantonomen vet är tomburkar eller flaskor som man kan panta hos hans kompis Returautomaten. Vi gick på burk/ flaskjakt och tro det eller ej, men vi hittade rätt många som vi kunde ge Pantonomen i födelsedagspresent. Till kalaset kom också Kompostina. Hon hade med sig frukt som hon delade med sig av. Tänk att hon ville ha det som vi inte kunde eller ville äta av vår frukt…så som bananskal, äppelskrutt, skal och kärnor. Det tog hon med sig och så skulle hon se till att det matavfallet förvandlades till biogas med hjälp av lite värme, maskar och andra organismer. När det har blivit biogas kan bussarna använda det isf bensin.

Vi har hos Isbjörnarna också pratat om FN:s Barnkonvention och arbetat med den precis som Storbjörnarna, dock på en annan nivå. Igår hade vi drop- in fika för att visa vilka tre artiklar vi har lyft.
Till vår hjälp med detta har vi haft Igelkott och Kanin som kommit på besök och läst böcker med oss. Vi har sjungit namnsången, vi har hjälpt Igelkott med ett namn till hans lillebror och finns det barn som inte har något namn?
”Alla barn har rätt till ett eget namn”
”Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter”
Det här var inte så enkelt, men vi tittade på varandra och insåg att vi såg ju olika ut, vi mätte oss och oj, vi är inte lika långa…jag tycker om lakrits- inte jag. Jag är bra på att rita o s v. Rätt som det var blev vår gosekompis Mus av med sitt ben, han kunde inte gå längre utan fick sitta i rullstol, men han är lika bra än då!

Vi har under dessa två veckor även fått besök av Cirkus Björnen på vår rörelse. Tillsammans har vi tränat balans på olika sätt. Ballerinan på Cirkus Björnen har nämligen stukat foten, så Björn behöve lite hjälp av alla S-E Björnar i sitt cirkus numer. Vilka talanger vi har på denna förskola.
Vi har balanserat på ojämna höjder, gått baklänges och allt detta med en ärtpåse på huvudet, ingen lätt uppgift må jag säga. Björn har även lärt oss att kasta och fånga ärtpåsar, så att vi sedan kan lära oss att jonglera.
Super kul tycker vi.

2 reaktioner till “Bloggen v 43”

  1. Fantastiskt teamarbete! Ni är våra superhjältar som gör att våra barn växer och lär sig nytt om sig själva & världen varenda dag! All kärlek och respekt till er!

  2. Wow och vad många härliga, roliga och påhittiga saker ni gör med våra barn. Tack för att ni gör våra barn redo för livet och har så kul på vägen. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *