Bloggen v.45

Plötsligt så händer det! Som ni säkert har märkt så har vi ändrat om i miljön hos oss Isbjörnar. Vi insåg när vi vuxna stått på knä och sett oss omkring, att mycket av vår inredning är lite väl hög för barnen. Vi kom då på den geniala idén att vi kunde lägga bokhyllorna ner och på så sätt skapa bord i barnens höjd.

I Pandarummet finns det just nu tågbanor och djur på borden. Tanken är att materialet skall bytas ut eftersom. Dels för att introducera nytt men framför allt skall det material som barnen intresserar sig för finnas på borden.

I galaxen har vi gjort en matte-hörna och nu ligger det framme klossar, noppers och plusplus olika färger och former. Vi ser att de använder materialet på ett annat sätt än tidigare, annan aktivitet helt enkel, vilken är rolig att se. Förändringar i miljön kan göra att det föds spännande lekar och nya konstellationer av barn uppstår. Även sagorummet/vilorummet kommer att förändras. Soffan har fått åka till återvinningscentralen och två små fåtöljer har inhandlats. Nu ska vi bara komma på hur vi ska få det riktigt mysigt där.

vi behövde skapa fler ytor i barnens höjd
ut åkte soffan och in har två fåtöljer flyttat in. Dock långt ifrån klart!

Som omväxling så åkte vi i onsdags till Ruddammen istället för till Stora Lappkärrsberget då vi hade skogsdag. Det var en kylig morgon men solen kom fram och vi behövde inte frysa. På väg från busshållplatsen till skogspartiet så gick vi över en bro och därunder körde Roslagsbanan. Det blev glada miner då vi vinkade till hon som körde tåget och fick en vinkning tillbaka. Nästa gång hoppas vi på en tutning! Väl framme så samlades vi och luktade på olika saker som finns i skogen. Vi provade att lukta på jord, löv, kottar och rönnbär. Det som luktade mest var jord. Vi får prova då det är varmare ute om vi känner mer, för nu var det nog för kallt och ett gäng snoriga näsor. Efteråt lekte vi leken ” byta träd”. Det var inte så svårt att hitta träd. – Det är lätt. Hela skogen ÄR ju träd, tjocka, smala, höga, låga, som ett barn så klokt uttryckte sig.

Vårt lekprojekt som kretsat väldigt kring vår buss har övergått till sjukhuslek. Inte så att bussen försvunnit, utan den är det färdmedel vi använt och kommer använda oss av när vi tar oss till och från vårdcentralen och sjukhuset.

I går klev sju stycken vårdnadshavare på bussen med varsina små som skulle till BVC för att vägas, mätas, ta spruta och få plåster. Alla hade dom namn, för det har alla rätt till! De visste att att man fick vänta i väntrummet. Där kunde barnen leka och man kunde läsa. Tyvärr fanns ingen lektyr…det fixas till nästa gång! In till doktorn. En del vårdnadshavare hade mycket att prata om och vissa var nöjda genom att barnet fick en spruta och plåster. Båda doktorerna ordinerade mer frukt till både vårdnadshavare och barn, vilket så blev, för brevid BVC låg fruktcafet för stora och små.

I väntan på bussen. Har vi alla busskort med?!?
Barnen alias dockorna åt frukt med stor aptit må jag säga!

Efter fruktstunden fortsatte leken i barnens initiativ. De delade upp rollerna och doktorn fick mycket att göra, för nu skrevs det recept! Lite oordning i kösystemet blev det också men allt löser sig! Nu blir det till att se till att tillföra material/ rekvisita till nästa vecka för att få leken att utvecklas.

Vi avslutar denna vecka med riktig rolig utomhuslek med vatten och sand, hinkar och vattenrännor. ”-Varför rinner inte vattnet ner i kastrullen?”. Blöta och fantastiskt sandiga blev vi, tur det finns extrakläder i lådorna annars hade vi fått gympa nakna, för gympa stod näst på tur ihop med maskotarna Igelkott och Kanin med vänner ( Kompisböckerna och Barnkonventionen).

Happy friday folk och trevlig helg!

Ps, 6 veckor och 4 dagar kvar till julafton!Ds

Ses på måndag igen

Bettan Madde Cissi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *