Bloggen v. 46

Hej Bloggen,

Den här veckan har vi äntligen börjat med vår pepparkakstillverkning. Som många av er redan vet så är det en gammal tradition vi har på Björnen att vara med i pepparkaksutställningen på Arkdes. Årets tema är lyx, ett tema som till en början var ganska svårt för barnen att förstå. Vi har pratat och diskuterat och till slut enats om att det är lyxigt att ha karuseller, egen skidbacke, palmer, en pool med delfiner och en massa hästar så detta har vi nu börjat baka.

En annan bra tradition vi har är att delta i Aktion julklappen. I år bidrar vi med 25 julklappar till barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina.

Vi har denna vecka slagit in alla julklappar. Det är roligt att se hur stolt barnen visar allt innehåll som de valt med omsorg till barnen. Vi pratar om varför vi skickar klapparna och hur de transporteras ner till barnen. Varför får de bara en julklapp? Bor dom inte med sin mamma och pappa? Har dom ingen tandborste? Är några av de frågor som kom upp och som vi pratade kring.

I onsdags när vi var i skogen lekte vi skogsmemory. En samarbetslek där barnen fick jobba två och två och tillsammans leta par. Vi hade tidigare hängt ut massa bilder utspritt i skogen, barnen fick sedan en bild och skulle tillsammans med sin kompis leta efter en likadan bild. När de hittat ett par fick de en ny bild att leta efter. Alla hjälptes åt och sprang tillsammans för att hitta rätt bild.

Igår var katten Morris på besök. Hen lärde barnen att pepparkaka heter gingerbread på engelska och att karusell är roller coaster, kavel är rolling pin och deg heter dough osv.

Barnen har även programmerat med vår nya robot Photon. Vi programmerar roboten på ipaden och löser olika uppdrag tillsammans för att få roboten att förflytta sig. Barnen lär sig lösa problem och färgkoda. Det är roligt och se hur de lyssnar på varandra och hjälps åt för att lösa klurigheterna. Härlig glädje när de lyckas lösa uppgifterna. De hejar på och peppar varandra. 😊

I veckan har vi även skapat målningar inspirerade av boken Mamy Wata och monstret. Förra veckan var vi på biblioteket och dansade boken tillsammans. Vi har tidigare läst sagan och diskuterat olika känslor. Hur tror ni monstret kände sig innan de träffade Mamy Wata? Varför tror ni häxan förvandlade prinsen till ett monster?

Vi tittar på bilderna i boken. Vilka färger har illustratören använt sig av? Vi målar egna bilder och lyssnar på musiken till sagan.

Det var allt för denna gång, trevlig helg!

Lotta & Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *