Bloggen v. 48

Hej Bloggen!

Så var det fredag igen och tänk att det bara är två veckor till Lucia. Redan nu märks det att barnen gillar julsånger och favoriterna har hörts både i skogen och på gården i flera veckor.

Årets tema på Arkdes pepparkakshustävling är HETT och till sitt bidrag ska man lämna in en liten text, så vi började med att rimma på hett. Barnen kom på allt möjligt från fett, rätt, ett och bukett och sedan skrev vi ihop det. Slutresultatet både det bakade och skrivna finns nu på Arkdes till allmän beskådning från och med idag. Vi kommer åka dit och rösta på vårt bidrag på onsdag och om vi ska ha en chans att vinna så behöver vi alla röster vi kan få, så gå in och rösta på bidrag # 18.

Ett extra tack till våra leverantörer som lyckades leverera vårt färgglada bidrag utan att det gick sönder och utan poliseskort som den yngre leverantören föreslog…

När vi skapar vårt bidrag börjar vi med att rita och diskutera vad som ska vara med och hur det ska se ut. Vi diskuterar hållfasthet och olika tekniker. Bygget måste vara så stadigt att det går att forsla till Arkdes och det ska hålla ända in i januari. Det blir en del kemi, dels varför man måste grädda pepparkakorna , och hur man kan klistra med socker som blir mörkt brunt och läskigt hett i stekpannan och hur man gör kristyr.

Äntligen kunde vi åka skridskor. Helt otroligt härligt med 15 glada barn på isen. Solen sken och när vi behövde mer energi laddade vi om med smörgåsar och varm choklad. Sedan åkte vi  en timme till. Några av barnen åkte flera varv runt Östermalms ip. Ett varv där är 400 meter, bevis för att några av våra barn är i riktigt bra form. Några av dem hade aldrig åkt förut och nu kan alla slänga sig på mage och göra en ”pannkaka”, för att sedan ställa sig upp. 

Det gick bra för dem att åka slalom mellan konerna.

Vi lekte kull och ”Kom alla mina skridskobarn” och då åkte de bl.a. baklänges och som köttbullar, med glada bubblor och superduper snabbt.

När vi skulle till skogen i onsdags tyckte barnen att det regnade lite väl mycket och föreslog en tur till Rålis istället. Först var det bara vi där och det känns ju lyxigt att ha en hel parklek för oss själva. Vi klättrade, balanserade och sprang i skateboardrampen. Där finns det stora trehjulingar och praoeleven Fideli skjutsade runt några och den som cyklade på poliscykeln delade ut fortkörningsböter. Därefter lekte vi en ny lek ”julgranskull” där man får dansa runt en gran (en röd kon) med två kompisar och sjunga Nu är det jul igen för att bli fritagen då man blivit kullad. Sen lekte vi pepparkakskull och dinosauriekull.

Vår katt Morris som bara pratar engelska har läst sagan om The Gingerbread Man och barnen har varit med och dramatiserat. En äkta pepparkaksgubbe har varit med och barnen säger tillsammans med den och Morris -Run, run, run as fast as you can. You can’t catch me. I’m The Gingerbread Man. Ett barn reflekterade över att det är samma story på sagan som den om pannkakan som smiter från sju hungriga ungar och tuppesnuppe osv.

Idag var det sista gången vi var på Friskis och Svettis för i år. Barnen är riktigt snabba i hinderbanan. Vi avslutade med att ro på ett stormigt hav.

På Friskis har vi gjort Yoga med solhälsningen för vi gör allt för att locka fram solen. Tyvärr har vi bara lyckats den dagen vi åkte skridskor, vilket var en riktigt härlig dag på alla sätt. 

Nästa fredag och fram till sportlovet kommer vi åka skridskor i Vasaparken.

Äntligen är snön här och nu önskar vi er en riktigt fin första advent.

Lotta & Tina

En kommentar till “Bloggen v. 48”

  1. Det är så härligt att komma och hämta och det doftar pepparkakor på hela förskolan. Roligt att ni håller i traditionen att lämna in ett konstverk till ArkDes. Vad fint årets bidrag blev!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *