Bloggen v. 48

Hej Bloggen,

Den här veckan har vi äntligen börjat julpyssla på förskolan. Riktigt mysigt. Det har bakats mera pepparkakor, skapats julkort och pärlats olika julkreationer att hänga i granen. Barnen fick i början av veckan rita en ritning av hur deras pepparkaka ska se ut. Det blev snögubbar, julkulor, hjärtan och snöprinsessor. Sen kavlade vi ut degen och började skära ut efter ritningen.

Vi har även hunnit med att dekorera våra pepparkakor med kristyr och olika strössel.

I onsdags var det dags för säsongens första skridskoåk. Vi begav oss till Östermalms IP, isen var nästintill perfekt. Vi åkte slalom mellan konerna och tränade på att ställa oss upp när vi ramlat. Vi dansade fågeldansen och åkte fort. Hur gör man för att bromsa egentligen?

Vi drack varm choklad och åt smörgås, efter det hoppade vi i alla stora snöhögar. Vi avslutade dagen med att bygga en snögubbe.

I torsdags kom Morris på besök. Som många av er redan vet fick vi ett uppdrag av Raffe räv förra veckan när vi var i skogen, han lånade ut alla sina verktyg som vi sedan använde i vårt kojbygge. Vi berättade det för Morris så han lärde oss vad Raffes verktyg heter på engelska: saw, hammer, wrench, scissor, screwdriver and drill.

Den här veckan har vi även målat till musik. Alla barn fick ett papper och pastellkritor. När musiken stannar byter vi plats med varandra och ritar då på nästa teckning vi får framför oss. Vi byter sedan plats med varandra tills vi kommer tillbaka till vår egna teckning igen. Hur blev den? Blev det som du hade tänkt?

Idag fredag har vi tjuvstartat med vår adventskalender. I år har vi skapat egna luckor som det sedan sitter en Qr-kod igen. Barnen får ett uppdrag som de sedan ska lösa tillsammans i gruppen. I dagens lucka fick barnen i uppgift att fläta en riktig fläta av varandra. Det var lite klurigt. Men med mycket samarbete gick det till slut.

Pepparkaksutställning på Arkdes öppnar idag och vi är nummer 71, så gå in på arkdes.se och rösta på oss. Barnen är övertygade om att vi kommer vinna med vårt lyxiga hus!

Då önskar vi er en riktigt mysig första advent!

Lotta & Tina

2 reaktioner till “Bloggen v. 48”

  1. Vilken underbar veckan ni verkar haft! Ebba hade ont i benen efter skridskoåkningen (lite ovana muskler) men det var det värt eftersom det var så kul. Hon kan inte vänta till fredag så vi åker i helgen också.

  2. En ny härlig mysvecka på förskolan. Och ytterligare ett mästerverk till pepparkakshus. 😊 Röstningen i vår familj har startat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *