Bloggen v 49

”När tredje ljuset brinner är snart Lucia här, hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär”. Så är det, trot eller ej!

Hohoho, den här veckan har vi delat ut klappar till våra tvåbenta vänner stannfåglarna.
Vi packade med vår egentillverkade fågelmat och begav oss till hälsingehöjden. När vi hängt upp maten i träden och fyllt på fågelbordet så smög vi tysta undan för att spana på fåglarna och se om dom tyckte om vår mat. De gjorde dom.

De goda klapparna gjorde vi förra veckan av mycket goda ingredienser enligt barnen. Vi tog reda på vad man ska ha i egentillverkad fågelmat för att den ska bli så god och bra som möjligt för fåglarna som behöver bli mätta och belåtna. Till vår förvåning var det även ingredienser som vi tyckte om! Självklart fick vi smaka på allt. Det som var nytt för de flesta var dadlarna. Några tyckte om dom medan andra föredrog de skalade solrosfröna.

Vi har precis som de äldre björnarna en adventskalender som vi öppnar varje vardag. Vissa dagar öppnar Pandabjörnarna och Isbjörnarna var för sig och andra dagar tittar vi i luckan gemensamt. Luckorna innehåller allt från böcker, QR-koder till brev från Tomtenissen. I QR-koderna finns små utbildningsfilmer, sånger som vi ska sjunga och dramatisera liksom baka pepparkakor.

I en av luckorna fanns en bok om Plus som skulle plocka frukt och bär och göra en juice. I dagens lucka hade Plus lämnat ett brev med en ledtråd, utanför dörren stod de två påsar, en med en konstig maskin vi inte har sett förut och en med massa frukt.. Till mellis fick vi göra vår egen juice med morötter, äpplen apelsiner och clementiner.

Nu när julen snart är här vankas det lite julpyssel såklart. Vad det blir får ni ju se snart. Här får ni en liten sneak-peak.

Önskar er en härlig tredje advent!

Bettan, Cissi, Emma och Nathalie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *